Viyana’da Çeçen ve Suriyeli çetelere operasyon

Viyana’da Çeçen ve Suriyeli çetelere operasyon

Viyana’da etnik gruplar arasındaki silahlı çatışmaların ardından Çarşamba günü şehrin çeşitli sıcak noktalarında büyük eylemler yaşandı.

Eyalet Kriminal Polis Ofisi’nden (LKA) Dietmar Berger, Brigittenau’daki Jägerstrasse U6 istasyonunda akşam saatlerinde kamera ekipleri önünde “İnsanların artık gitmeye cesaret edemediği yerlerin olmasına izin vermeyeceğiz” dedi. Şiddetin tırmanışı “farklı bir niteliğe” ulaştı diye eklerdi.

“Sokakta insanların birbirine saldırması” polis için de sıradan bir olay değil. Memur, medya temsilcilerine artan polis varlığı ve kritik noktalardaki kontrollerin nedenini, eylemlerin arka planında bir yanda Çeçenler, diğer yanda Suriyeliler ve Afganlar arasında aylardır süren çatışmalar olduğunu söyledi.

“Bu operasyonlar, çatışma yaşayan etnik gruplarla ilgilidir diyen polis, mevcut duruma dayanarak, çatışmaların kökeninin uyuşturucu sahnesindeki bölge savaşları olduğu iddiasını kabul etmedi.

Kobra Viyana’da iş başında

Çarşamba günkü eylemlerde Kobra polis görev gücü, hizmet köpeği birimi, sivil müfettişler ve üniformalı kuvvetlerden oluşan büyük bir birlik görevlendirildi. Silahlara, raporlara ve kişisel verilere el konuldu. Soruşturmayla ilgili olarak Berger, daha fazla soruşturma ve tutuklama bekliyor. “Fakat bu zaman alabilir” diye açıkladı.

Hafta sonu, bazıları silahlı olan birkaç kişi, önce Cuma ve Cumartesi günleri Anton-Kummerer-Park/Klosterneuburger Straße bölgesindeki Brigittenau’da, ardından da Meidling tren istasyonunda şiddetli çatışmalar yaşadı. Çete kavgalarında dördü ağır olmak üzere toplam 7 kişi yaralandı. 29 yaşında Çeçen kökenli bir Rus tutuklandı. Adam o zamandan beri şüpheli olarak gözaltında tutuluyor. Cinayete teşebbüs suçundan soruşturma sürüyor.

Çok sayıda bıçak ele geçirildi

Brigittenau’daki olaylara ilişkin devam eden soruşturmaya ilişkin Berger, çok sayıda bıçak, kurusıkı tabanca ve biber gazı ele geçirildiğini açıkladı. Ayrıca Cuma günü yaşanan olayların ardından 9 milimetre kalibrelik fişek kovanları da ele geçirildi. Berger’e göre, video ve cep telefonlarının değerlendirilmesi ve görgü tanıklarıyla yapılan görüşmeler sürüyor.

Meidling’deki kavgaya ilişkin soruşturma ise biraz daha zorlu. Berger, “Halen hastanede olan iki kişi var ve pek fazla bir şey söyleyemezler” dedi. Bu nedenle Federal Kriminal Polis Ofisi ve Eyalet Güvenlik ve Aşırılıkçılık Dairesi ile iletişim devam etmektedir.|©DerVirgül

Yayınlama: 11.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.