Taylor Swift’in Viyana konserleri terör saldırısı şüphesiyle iptal edildi

Taylor Swift’in Viyana konserleri terör saldırısı şüphesiyle iptal edildi

Organizatör, mevcut gelişmeler nedeniyle planlanan üç Taylor Swift konserini iptal etme kararı aldı.

Avusturya’nın Neunkirchen bölgesindeki [NÖ] Ternitz kasabasında, Çarşamba sabahı polis sabah saatlerin binalardaki dairelerin tek tek kapılarını çalarak, “bir saat içinde güvenlik nedeniyle, binayı tahliye etmeniz gerekiyor” diyerek birkaç binayı boşaltmasının yanı sıra bir huzurevi sakinleri de tahliye edildi.

Operasyonun büyüklüğü, operasyona katılan emniyet birimlerinin çokluğundan anlaşılmaktadır. Devlet Güvenlik ve İstihbarat Müdürlüğü (DSN) ile Aşağı Avusturya ve Viyana’daki Devlet Güvenlik ve Aşırıcılıkla Mücadele (LSE) devlet daireleri, Federal Kriminal Polis Ofisi, Aşağı Avusturya Eyalet Kriminal Polis Ofisi ve Müdürlük arasındaki etkileşimde Özel Kuvvetler Kobra Operasyon Komutanlığı’na çarşamba sabahı “hedefe yönelik operasyon” gerçekleştirdi.

Yaklaşık sekiz saat süren operasyon sonucunda 19 yaşında Kuzey Makedon kökenli Avusturya vatandaşı tutuklandı. Aynı saatlerde Viyana’da yapılan bir operasyonda ise, Ternitz’de tutuklanan şüpheliyle ilişki olduğu söylenen 20 yaşında bir şüpheli daha tutuklandı.

IŞİD örgütüne sempati duyduğu öğrenilen iki şüphelin, Amerikalı şarkıcı Taylor Swift tarafından Viyana’da Perşembe, Cuma ve Cumartesi günkü konserine saldırı planladıkları öğrenildiği açıklandı.

Viyana konseri iptal – biletler iade edilecek

Organizatör çarşamba akşamı Viyana’daki konserlerin yapılmayacağını duyurdu ve üç konserde iptal edildi.

Organizatörler yaptıkları açıklamada, “Hükümet yetkililerinin Ernst Happel Stadyumu’nda planlanan bir terör saldırısının doğrulanması nedeniyle, herkesin güvenliği için planlanan üç gösteriyi iptal etmekten başka seçeneğimiz yok.” dediler.

Tüm biletlerin iadesi önümüzdeki 10 iş günü içerisinde otomatik olarak yapılacaktır. Daha fazla bilgiyi https://www.oeticket.com/help/updates/ adresinde bulabilirsiniz. |© DerVirgül

Yayınlama: 07.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.