Avusturya Başbakanının “kafasını kesmekle” tehdit eden göçmen yakalandı

Avusturya Başbakanının “kafasını kesmekle” tehdit eden göçmen yakalandı

Geçen hafta, Afgan vatandaşı Şansölye Karl Nehammer’e Instagram özel mesajı gönderdi.

Göçmen hükümet başkanına “Değişin yoksa sizi parlamentoda öldürürüm. Kafanızı keserim” diye yazdı.

Nehammer’in ekibi konuyu Anayasayı Koruma Dairesi’ne bildirdi. Şüphelinin kimliği daha sonra bölgesel polis birimleriyle yakın işbirliği yapılarak tespit edildi.

Polis memurları Afgan’ı Tirol eyaleti Telfs’te tutukladı. Nehammer’e Instagram mesajında Hıristiyan olduğunu yazmasına rağmen soruşturma radikal İslamcı bir dünya görüşünü ortaya çıkardığı söylenirken, Ahmad M. geçmişte de kadın düşmanı davranışlarıyla dikkat çekmişti dedi.

Afgan’ın sığınma başvurusu ilk başta Federal Göç ve İltica Dairesi (BFA) tarafından reddedildi. Ancak Ahmed M. avukatıyla birlikte karara itiraz etti. Sonuçta kendisine Federal İdare Mahkemesi tarafından sığınma hakkı verildiği ileri sürüldü.

İçişleri Bakanı: “Aşırı İslamcılara karşı tavizsiziz”

İçişleri Bakanı Gerhard Karner, “İslamcı faaliyetlere veya ölüm tehditlerine tolerans göstermiyoruz” dedi. “İnternet de yasal bir boşluk değil. Böyle bir şey yapan herkes Anayasayı Koruma Dairesi tarafından soruşturulacak ve sorumlu tutulacak. Aşırı İslamcılara karşı eylem tavizsiz ve hukukun üstünlüğü ilkesinin tam gücüyle gerçekleştirilecek, ” dedi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 17.08.2024
Düzenleme: 17.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.