Viyana’dan sonra Bregenz Başkonsolosu da görev süresini tamamladı

Viyana’dan sonra Bregenz Başkonsolosu da görev süresini tamamladı

Türkiye’nin Viyana Başkonsolosu Cafer Mert Özmert’in geçtiğimiz günlerde görev süresini doldurarak Ankara’ya dönmesinin ardından, Bregenz Başkonsolosu Gülseren Çelik’de görev süresini tamamlayarak Ankara’ya dönüyor.

Avusturya’nın en batısında Vorarlberg eyâletinin başkenti olan Bregenz Başkonsolosluğu’ndaki görevine Başkonsolos olarak 1 Ocak 2022 tarihinde başlayan Gülseren Çelik, yayımladığı bir mesajla hizmet alanındaki vatandaşlara veda etti.

Başkonsolos Gülseren Çelik veda mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Vatandaşlarımız,

1 Ocak 2022 tarihinden bu yana Bregenz Başkonsolosu olarak yürüttüğüm görevimi tamamlayarak Vorarlberg’den ayrılıyorum.

50 yılı aşkın bir süredir Vorarlberg’de faaliyet gösteren Başkonsolosluğumuz Vorarlberg’den ve komşu ülkeler Almanya, İsviçre ile Lihtenştayn’dan gelen vatandaşlarımıza ve diğer milliyetlere mensup kişilere konsolosluk hizmeti vermektedir.

Görevim boyunca Başkonsolosluğumuzca sağlanan konsolosluk hizmetinin etkin, kaliteli ve hızlı olması önceliklerimizden birini teşkil etmiş, teknolojik gelişmelerle beraber kalitesinin arttırılması ve çeşitlendirilmesi anlayışı hakim olmuştur.

Diğer bir önceliğimiz de vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları çözmek, hak ve menfaatlerini korumak olmuştur.

Bu bağlamda, başta Eyalet Başbakanı Markus Wallner olmak üzere, kabine üyeleri, belediye başkanları ve diğer yerel makamlarla mevcut dostane ve yapıcı ilişkileri daha da ileriye götürmek ana amacımızı teşkil etmiştir.

Temaslarımızda, Eyaletimizde yaşayan Türk Toplumunu ilgilendiren konu ve sorunlar dile getirilmiş, çözümler bulunması için yardım ve destek taleplerimiz iletilmiştir.

Görevime başladığım dönem Covid-19 salgını ve ona bağlı kısıtlamaların sürdüğü bir zamana denk gelmiştir.” | ©DerVirgül

Yayınlama: 10.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.