Aşağı Avusturya’nın tamamı afet bölgesi ilan edildi | Batı rotası kapatıldı

Aşağı Avusturya’nın tamamı afet bölgesi ilan edildi | Batı rotası kapatıldı

Hidrolojik tahminler, özellikle Aşağı Avusturya Eyaleti [Niederösterreich] için giderek daha sıkı hale geliyor. Çok sayıda sakin evlerinden kurtarılmak zorunda kaldı. Viyana’da U4 ve U6 hatları sınırlı sefer yapmaya başladı.

Aşağı Avusturya’daki fırtına durumu Pazar sabahı da kötüleşmeye devam etti; tüm eyalet afet bölgesi ilan edildi. Vali Yardımcısı Stephan Pernkopf (ÖVP), “Eyalet genelindeki şiddetli yağışlar nedeniyle durum daha da kötüleşiyor” dedi.

Yağmur, fırtına ve kar, Avusturya’yı günlerdir sıkı bir şekilde kontrol altında tutuyor. Ülkenin büyük kesimlerinde perşembe günü beklenen yağışların başlamasının ardından, bazı bölgelerde yağmur bu pazar gününe kadar devam etti.

Çeşitli topluluklarda sivil savunma alarmları verildi. Mahalle sakinleri evlerinden kurtarılmak zorunda kaldı.

Batı rotası pazartesi akşamına kadar kapalı

Federal Demir Yolları ÖBB’nin verdiği bilgiye göre, gece boyunca Amstetten ile St. Valentin arasındaki batı hattındaki tren trafiği durduruldu. Seyahat uyarısının pazartesi akşamına kadar uzatılacağı belirtildi.

Viyana’da U4 ve U6 metro hatlarının işletilmesi kısıtlanmak zorunda kaldı

Pernkopf, “Önümüzdeki birkaç saat içinde 50 milimetreye kadar ilave yağış bekleniyor” dedi. Eyalet vekili, “Diğer federal eyaletlerden ek itfaiye kuvvetleri ve Federal Ordu’dan bir yardım operasyonu talep ediliyor ve eyalet komuta personeli aracılığıyla koordine ediliyor” dedi.

Çok sayıda trafik yolu engellendi veya kapatıldı. Pernkopf, devam eden yağışlarla birlikte “büyük sel baskınları zaten yaşanıyor ve eyalet genelini etkilemeye devam edecek” dedi: “Gereksiz yolculuklardan kaçının! Bu, kendinizi ve muhtemelen acil servisleri de tehlikeye atar” uyarısı yapıldı.

Eyalet hükümeti, son birkaç saatteki aşırı yoğun yağışların özellikle kırsal kesimde eğim ve yüzey suları nedeniyle tehlikeli alanlar oluşturduğunu söyledi. Özellikle merkezi bölgede (Melk, St. Pölten, Tulln ilçeleri) su baskını nedeniyle çok sayıda cadde geçilemez hale geldi.

Eyalet, “Bu su basmış bölgeleri karanlıkta görmek zor ve sürücüler için tehlikeli. Ayrıca önümüzdeki birkaç saat içinde çok sayıda kasabanın daha zor hale geleceği ve karadan erişilemez hale geleceği de varsayılabilir.” dedi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 15.09.2024
Düzenleme: 15.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.