Avusturya’da 14 yaşındaki çocuk, öz ağabeyini baltayla öldürdü

Avusturya’da 14 yaşındaki çocuk, öz ağabeyini baltayla öldürdü

Avusturya’nın Steiermark eyaleti Bruck-Mürzzuschlag bölgesindeki Kindberg’e bağlı Mürzhofen köyünde bir evde öz kardeşini öldüren 14 yaşındaki zanlı suçunu itiraf etti. Cinayet sebebinin bir süredir devam eden bir anlaşmazlık olduğu tahmin ediliyor. Cinayet silahı olduğu iddia edilen bir balta ele geçirildi.

36 yaşındaki ağabey, pazartesi günü saat 14.00 sularında Yukarı Steiermark’ın Bruck-Mürzzuschlag bölgesindeki Kindberg’de bir evde ölü bulundu – bir aile üyesinin acil servisleri aradığı ve daha sonra polise haber verildiği söyleniyor.

Ölen adamın 14 yaşındaki erkek kardeşi kısa sürede cinayet şüphesi olarak görülürken, genç olay yerinden kaçtığı, ancak kısa bir süre sonra aramaların ardından yakınlarda tutuklandı.

Cinayet silahı olarak dekorasyon baltası ele geçirildi

14 yaşındaki çocuğun sırt çantasında, polisin şüpheli cinayet silahı olduğuna inandığı dekoratif bir balta bulundu. Pazartesi akşamı Leoben Savcılığı ve Steiermark Eyaleti Kriminal Soruşturma Bürosu soruşturmayı derinleştirdi ve bir adli tıp uzmanı da olay yerine çağrıldı.

Vücudun üst kısmında çok sayıda yaralanma

Polise göre 14 yaşındaki çocuk ve 36 yaşındaki ağabeyine saldırdığı esnada evde yalnız olduklarını söylüyor: “14 yaşındaki şüphelinin eve girdiğini, odalarda ağabeyiyle karşılaştığını ve ardından baltayla ona saldırdığı” kaydedildi.

Cinayet sebebi olarak olası bir anlaşmazlık

Polise göre 14 yaşındaki çocuğu iddialarla ilgili olarak ancak gece sorgulayabildi. İtirafta bulunan genç, bir süredir devam eden bir tartışma nedeniyle cinayet silahıyla kardeşine saldırdığını ve nihayetinde onu öldürdüğünü söyledi. Zanlının itirafı şimdi inceleniyor: Kohlbacher, “14 yaşındaki çocuğun ifadelerinin gerçekten kesin olup olmadığı ve bunun gerçekten suçun nedeni olup olmadığı hala devam eden soruşturmaların konusu” dedi. 14 yaşındaki çocuk Salı sabahı Leoben cezaevine nakledilmişti.

Polise göre hem kurban hem de şüpheli Avusturya vatandaşı ve her ikisi de 36 yaşındaki kişinin cesedinin de bulunduğu Mürzhofen’deki müstakil bir eve kayıtlı. |© DerVirgül

Yayınlama: 17.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.