Viyana, Ulusal Konsey seçimlerinin sonuçlarını tersine çevirebilir

Viyana, Ulusal Konsey seçimlerinin sonuçlarını tersine çevirebilir

Viyana farklıdır ve birçok kez görüldüğü gibi farklı seçimler de yapmaktadır. Federal başkent sakinlerinin oy verme davranışının pazar günkü Ulusal Konsey seçimlerinde önemli bir rol oynamasının nedeni budur.

Avusturya’daki seçmenlerin yaklaşık beşte biri Viyana’da yaşıyor. Yaklaşan Ulusal Konsey seçimleri gibi seçimlerde Viyanalıların oynadığı rol de buna paralel olarak büyük. Viyana sonucunun genel sonuç üzerinde önemli bir etkisi var.

Şehirde ve kırda yaşam koşulları genellikle farklıdır ve bunu geçmiş seçim sonuçlarına baktığınızda da görebilirsiniz. 2019’daki son Ulusal Konsey seçimlerini ÖVP, SPÖ’nün en çok oyu aldığı Viyana hariç tüm federal eyaletlerde kazandı. Seçim araştırmacılarına göre kırsal ve kentsel seçim sonuçları arasındaki fark, diğer faktörlerin yanı sıra nüfusun eğitim düzeyi, yaşı ve siyasi bağlılığından kaynaklanıyor. Bu aynı zamanda Viyana’da daha az kararsız seçmen olduğu ve seçmen akışının Avusturya’daki mevcut eğilimle pek örtüşmediği anlamına da geliyor.

Pazar günü yapılacak Ulusal Konsey seçimlerine ilişkin ilk tahminler heyecan verici olmaya devam edecek, zira Viyana sonuçları saat 17.00’ye kadar gelmeyecek. Bu, seçimin sonucunun günün sonuna kadar bile değişebileceği anlamına geliyor. Seçim uzmanlarına göre saat 19.00 ile 20.00 arası istikrarlı bir projeksiyon beklenmiyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 27.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.