Sosyal Demokratlar ilk kez Ulusal Konsey seçimlerinde üçüncü sıraya düştü

Sosyal Demokratlar ilk kez Ulusal Konsey seçimlerinde üçüncü sıraya düştü

Avusturya’da bugün yapılan genel seçim ilk sonuçlarına göre, Herbert Kickl yönetimindeki Özgürlük Partisi [FPÖ], ilk kez Ulusal Konsey seçimlerinde birinci parti olma yolunda.

İkinci Cumhuriyet tarihi boyunca ilk defa birinci parti olma yolunda ilerleyen FPÖ’nün zafer, diğer bir ilke imza atılmasına neden oldu.

Seçim sonuçlarına göre Sosyal Demokrat Parti [SPÖ] ilk kez Ulusal Konsey seçimlerinde üçüncü sıraya geriledi.

Haziran 2023’te parti liderliğini devralan Andreas Babler, Kızılları umduğu gibi yeni bir güce taşıyamadı – tam tersine. Şansölye olma hedefini açıkça kaçırdı.

Andreas Babler ile SPÖ en kötü sonucu elde etti; tahminlere göre yaklaşık %20,5 ile, o zamanki parti lideri Pamela Rendi-Wagner’in %21,2’lik oranıyla 2019’daki önceki rekor düşük seviyenin bile altına indi.

İstifa edecek mi?

SPÖ lideri Babiller seçim kaybının kişisel sonuçları hakkında konuşmak istemiyor. ÖVP ile koalisyon istikşafi görüşmelerine hazır.

SPÖ parti komiteleri pazartesi günü toplanacak. İstifasını sunup sunmayacağı sorulduğunda Babler açıkça rahatsız olduğunu belirtti; “Doğrudan soru için teşekkürler. Kesinlikle bu şekilde cevap vermeyeceğim.”

Babler, “Ve biz sorumluluğu üstlenmek istiyoruz. Buna sadık kalacağım” dedi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 29.09.2024
Düzenleme: 29.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.