Viyana-Favoriten’de yangın | Bina boşaltıldı

Viyana-Favoriten’de yangın | Bina boşaltıldı

Beş odalı bir dairede çıkan büyük yangın, Viyana-Favoriten’deki bir binanın boşaltılmasına neden oldu. Ev sahibi, duman zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Yangının nedeni henüz belli değil.

| Haberin videosu: 

Viyana-Favoriten’deki Hebbelplatz’taki bir sosyal konut binası Pazartesi akşamı çıkan yangın nedeniyle boşaltıldı. İtfaiye ekiplerine göre alevler 5 odalı dairenin neredeyse tamamını sardı.

Dün akşam Der Virgül’ün olay meydanında olduğu yangın, yukarıdaki dairelere yayılması itfaiye tarafından önlendi.

Kurtarma ekipleri akşam 19.45 civarında alarma geçirildi. İtfaiye, 8 araç ve 39 personel ile birinci kattaki dairede, dışarısı ve merdiven boşluğuna kadar uzanan alevlere müdahale etmek için olay yerindeydi. Tüm sakinler binadan bağımsız olarak kaçmayı başardı; bir kişi ise kaçış filtresi maskesiyle tahliye edildi.

Yangının nedeni belli değil

Yangına, ikinci kattaki daireye sıçramaması için içeriden ve dışarıdan söndürme hatlarıyla müdahale edildi. Sözcü Christian Feiler’e göre alevler kontrol altına alındıktan sonra cephe döner merdivenle kontrol edildi ve merdiven yüksek performanslı bir fanla havalandırıldı. Aynı zamanda solunum koruma ekipleri de içeride kimsenin olup olmadığını görmek için evde arama yaptı. Yangının nedeni belli değil.| ©DerVirgül

Yayınlama: 01.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.