Yabancıları bu şekil tedirgin eden, bu reklamı yayınlayanlardır

Yabancıları bu şekil tedirgin eden, bu reklamı yayınlayanlardır

| Adem Hüyük

Almanya’da marketler zinciri Aldi tarafından yayınlanan bir reklam videosunda, Almanya’da çalışan bir Türkiye kökenli göçmenin uçakla İzmir’e seyahatini konu alıyor.

Nussknacker çikolata reklamı olan bu video, aynı zamanda Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinde yaşayan yabancıların havaalanlarında ve diğer sınır kapılarında yaşadıkları tedirginliği de ortaya seriyor.

| İşte o reklam videosu: 

1996 yılının canlandırıldığı, gümrük polisinin pasaporta vurduğu damgadan anlaşılıyor. Ancak, sanki Türkiye’de çikolata yokmuşçasına bir gizem yaratılmış olması ve göçmenin çocuklarına sadece çikolata götürmek için seyahat ettiği, alt metin şeklinde vurgulanmak isteniyor.

Yabancı düşmanlığını hayatın her alanında hisseden göçmenlerin, polis veya otorite karşısında tedirgin olmasını reklam malzemesi yapan marketler zinciri Aldi, aynı zamanda yabancılarında en çok alışveriş yaptıkları gıda tedarikçisidir.

Yabancıların otorite karşısında, hiçbir gerekçe olmadan neden bu kadar tedirgin olduğunu sorgulamak yerine, bu tedirginlik üzerinden para kazanmayı seçen Aldi ve onun gibi şirketler, tedirginliğin ve ötekileştirmenin önünü açanlarla aynı suçu paylaşmaktadırlar. | ©DerVirgül

Yayınlama: 08.10.2024
Düzenleme: 08.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.