Avusturya’da bakteri bulaşmış döner çan almıştı | Döner büfesinin işletmecisi, hapis cezası alabilir

Avusturya’da bakteri bulaşmış döner çan almıştı | Döner büfesinin işletmecisi, hapis cezası alabilir

Geçtiğimiz yıl Avusturya ve diğer AB ülkelerinde, Polonya’dan gelen Salmonella Enteritidis bulaşmış tavuk döner satışları hastalık salgınına neden olmuş, 27 kişi bu etleri yiyerek tedavi görmek zorunda kalmıştı. Kärnten eyaletin bu dönerden yiyen 63 yaşında bir kişi hayatını kaybetmişti.

Şimdi döner büfesinin işletmecisi, hapis cezasıyla karşı karşıya.

Laboratuvar değerlendirmelerinde ölüm nedeninin salmonella zehirlenmesi olduğu belirlendi. Bu zehirlenmeye neden olan ise Polonya’dan gelen Salmonella Enteritidis bulaşmış tavuk döner olduğu söyleniyor.

Yapılan açıklamada, hayatını kaybeden adam, Villach-Land bölgesindeki bir büfede tavuk döner yemiş, sağlığı kötüleşmesine rağmen 63 yaşındaki adam başlangıçta doktora gitmemiştir dendi. Adamın kısa bir süre sonra da hayatını kaybettiği belirtildi.

O tarihten bu yana Klagenfurt savcılığı büfeyi işleten çift hakkında soruşturma yürütüyor. Bu amaçla adli tıp ve gıda güvenliğinden ilave raporlar alındığı söylenirken, Savcı Markus Kitz’in, “Soruşturma tamamlandıktan sonra ölümünün neden meydana geldiğini ve işletmeciye atfedilip atfedilemeyeceğini açıklığa kavuşturmamız gerekiyor” dedi.

Büfe resmen kapatıldı

Adı gecen döner büfesinde çeşitli kontaminasyonların olduğu söyleniyor. Bu nedenle hijyen konusunda eksiklikler olduğu ve bunun sonucunda gıdalara ölümcül bakterilerin bulaştığı yönünde şüpheler olduğu ileri sürüldü.

Döner büfesi, çürük et skandalının ardından resmen kapatıldı. Ağır ihmalkar cinayet şüphesi şu anda savcılık tarafından inceleniyor. İşletmeciler gerçekten suçlanırsa üç yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirler. Suçlamalara ilişkin kararın yakın zamanda verilmesi bekleniyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 09.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.