Avusturya’da silahlı Neo-Nazi ve IŞİD yapılanmasına operasyon

Avusturya’da silahlı Neo-Nazi ve IŞİD yapılanmasına operasyon

Aşağı Avusturya Devlet Güvenliği ve Aşırıcılıkla Mücadele Dairesi, St. Pölten’de bir IŞİD ağını ortaya çıkardığı söylendi. Aşağı Avusturya’da radikal İslamcıların her zaman son derece aktif olduğu gerçeği, Viyana’daki Taylor Swift konserlerine yönelik planlanan terör saldırılarından beri biliniyor.

Roland Scherscher başkanlığındaki Devlet Koruma ve Aşırıcılıkla Mücadele Dairesi, diğer davalarda da harekete geçerek, silahlı Neo-Nazi gruplara da baskınlar düzenlediği öğrenildi.

İstihbarat birimleri, IŞİD videoları ve Yahudi karşıtı propagandayı yaydığı söylenen 20 yaşındaki Kuzey Makedon’un izini sürerek tutuklandığı bilgisini verirken, gencin aynı zamanda gençleri IŞİD’e üye yapmaya çalıştığı da söyleniyor. Olayda iki tutuklama ve sekiz evde arama yapıldı.

Mart 2023’te 20 yaşındaki Kuzey Makedon, St. Pölten ana istasyonu bölgesinde çok sayıda IŞİD grafitisiyle dikkat çekti. Bashkim B., 2023 yazında St. Pölten bölge mahkemesinde terör örgütüne destek vermek ve mülke zarar vermek suçundan birkaç ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kasım 2023’te hapisten çıktıktan kısa bir süre sonra, St. Pölten’de daha fazla genci ‘IŞİD ‘ için toplamaya ve Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısının dini açıdan meşru olduğunu telkin etmeye başladı.

Yaşları 13 ile 15 arasında değişen Kuzey Makedon, Çeçen ve Afgan kökenli toplam 8 genci İslam Devleti ideolojisine kazanmayı başardığı gibi, bu ideolojinin daha da yayılmasına da olanak sağladı. Soruşturma, ebeveynlerin 20 yaşındaki Kuzey Makedon’un oğullarını giderek radikalleştirmesinden endişe duymasının ardından başlatıldı.

Kutsal savaş çağrısı yaptığı söylenen 20 yaşındaki bir Suriyeli de operasyonlar kapsamında tutuklandığı belirtildi. Suriyelinin sadece kendisinin IŞİD propaganda malzemesi ürettiği değil aynı zamanda tecavüze teşebbüsle de suçlandığı söyleniyor. Tecavüz edilmek istenen mağdurun, şüphelinin internette tanıştığı genç bir kız olduğu da dosyada yer aldı.

İçişleri Bakanı Gerhard Karner’e (ÖVP) göre polis, Waldviertel’de aşırı sağcı bir ağı da vurmayı başardı. Neo-Nazilerin sadece internet forumları aracılığıyla Nazi propagandası yapmakla kalmayıp, aynı zamanda silahlı oldukları da söyleniyor.

Melk ilçesinde yapılan evde yapılan aramada çok sayıda ateşli silah ve 100 kilogram mühimmat ele geçirildi. El bombaları, saldırı tüfekleri ve hafif makineli tüfeklerin bir kısmı da şüphelinin bahçesinde bulundu.| © DerVirgül

Yayınlama: 15.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.