Avusturya’da ilginç hırsızlık olayı | Gübre makinesini kepçeye bağladı komşu ülkeye kadar sürükledi

Avusturya’da ilginç hırsızlık olayı | Gübre makinesini kepçeye bağladı komşu ülkeye kadar sürükledi

Bir hırsız hafta sonu Aşağı Avusturya’nın Retz kentinde bir şirkete girdi. Daha sonra bir tekerlekli kepçeye gübre serpme makinesini bağladı ve 30 kilometreden daha uzaktaki Çek Cumhuriyeti’ne kadar, yol boyunca önüne gelen her şeyin üzerinden geçti. Ancak bütün bunları yapan zanlı yürüyerek kaçmayı başardı.

Olay, Retz’deki BioPower GmbH biyogaz tesisinde gerçekleşti.

Akşam saatlerinde camı kırarak tesise giren hırsız, ofis ve toplantı odası boyunca bir yangın söndürücüyü boşaltarak, bilgisayar, yazıcı ve kahve makinesi gibi teknik ekipmanlara zarar vererek ofisi kasıp kavurdu.

Daha sonra 2o tonluk tekerlekli kepçenin yan camını kıran hırsız, kısa devre yaparak kepçeyi çalıştırdı. Kepçeye bağlantısı uymamasına rağmen 9 tonluk gübre serpme makinesini zincirle bağladı.

Fail, ön yükleyicinin (!) de dahil olduğu bu uygunsuz kombinasyonla daha fazla hasara neden oldu ve yolculuğunun başında şirket arazisindeki yaklaşık 150 metrelik çiti yıktı.

Bu şekilde 30 kilometre gitti

Sonuç olarak komşu Çek Cumhuriyeti’ne doğru 30 kilometreden fazla bir yıkım izi bıraktı. Failin polis tarafından durdurulmasıyla durum daha da arttı.

Polisi Moravya’nın güneyindeki Prosiměřice kasabasına kadar çılgınca takip etti. Tekerlekli kepçeyi birkaç kez duvar ve bahçe duvarı da dahil olmak üzere engellere çarptı, sonunda gübre serpme makinesini kepçeden ayrıldı ve gübre serpme makinesi devrilip bir bahçeye düştü.

Takip sırasında bir benzin istasyonu da yıkıldı ama şans eseri patlama yaşanmadı.

Silahlı olduğu düşünülen failin polisin elinden kaçmayı başarması şaşkınlık yaratırken, failin kepçeyi bırakarak yaya olarak kaçtığı belirtildi.

BioPower GmbH’nin iki genel müdürü, çok büyük hasar olduğunu, “Güvenlik kameralarındaki kapsamlı video görüntülerini polise teslim ettik. Artık odak noktamız hasarı mümkün olan en kısa sürede onarmak,” diye açıkladılar. | ©DerVirgül

Yayınlama: 15.10.2024
Düzenleme: 15.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.