FPÖ, Avusturya İslam Cemaati’nin [IGGÖ] kapatılmasını neden istiyor?

FPÖ, Avusturya İslam Cemaati’nin [IGGÖ] kapatılmasını neden istiyor?

Avusturya İslam Cemaati [IGGÖ], kendi mülkünde kiracı olarak oturan aileyi İslam karşıtı davranışı nedeniyle tahliye edildiğini söyleyen Avusturya Özgülük Partisi [FPÖ] Viyana Eyalet Başkanı Dominik Nepp, IGGÖ’nün şeriat benzeri fikirleri dayatmaya çalışması kabul edilemez diyerek eleştiride bulundu.

Dominik Nepp, “Açık ve demokratik bir hukukun üstünlüğünün hakim olduğu Avusturya’da IGGÖ’nün şeriat benzeri fikirleri dayatmaya çalışması kabul edilemez. Avusturya’da şeriat değil, bizim kanunlarımız geçerli” diye sert bir dille eleştirdi.

“Bu vaka, IGGÖ’nün artık İslam’ın ılımlı bir temsili olmadığını, giderek daha fazla radikal İslamcı pozisyonları temsil ettiğini bir kez daha gösteriyor diyen Nepp, Bu, IGGÖ’deki gelişmelerle ilgili endişelerini bize dile getiren birçok Türk dernek temsilcisi tarafından da doğrulandığını söyledi.

Nepp, örgütün kademeli olarak radikalleşmesine artık tolerans gösterilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Nepp bu nedenle net sonuçlar talep ederek, “Gelecekteki federal hükümet acilen harekete geçmeli ve IGGÖ’nün Avusturya’da İslam’ın resmi temsili olarak tanınmasına son verilmesini savundu. ”

FPÖ’nün, IGGÖ’yü eleştirmesinin arka planında ne var?

Der Virgül’ün siyasi kaynaklardan edindiği bilgilere göre, 29 Eylül 2024 Pazar günü yapılan genel seçimleri öncesindeki Cuma namazında okunması için, Avusturya İslam Cemaati [IGGÖ] tarafından camilere gönderilen bildirinin son iki paragrafında, siyasi propaganda içerdiği ve FPÖ’ye oy verilmemesi ve de SPÖ’ye oy verilmesini direk siyasi parti ismi verilmeden işaret edildiği, FPÖ tarafından tespit edildiği öğrenildi.|© DerVirgül

Yayınlama: 16.10.2024
Düzenleme: 16.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.