Müslüman olan Grazlı Jacqueline Haider, O Ses Almanya’yı salladı

Müslüman olan Grazlı Jacqueline Haider, O Ses Almanya’yı salladı

Avusturya’nın ikinci büyük kenti Graz’dan [The Voice of Germany] “O Ses Almanya” programına katılan Jacqueline Haider, ilk bakışta başörtülü olmasının yarattığı önyargı nedeniyle, Avusturya vatandaşı olmuş göçmen kökenli sanılıyordu.

| Jacqueline Haider “The Voice of Germany” videosu 

Jacqueline Haider, “O Ses Almanya” programında sadece harika sesiyle değil, aynı zamanda başörtülü şarkı söylemesiyle de heyecan yarattı.

Graz kentinde yaşayan Avusturyalı bir ailenin çocuğu olan Jacqueline Haider, yaklaşık bir buçuk yıl önce İslam inancını benimsemeye karar verdiğini söylüyor.

Ailesi içinde Müslüman olan başka kimse yok. Jacqueline Haider, “Dinleri yoğun bir şekilde araştırdım. Hıristiyanlıkla ilgili pek çok şey bana mantıklı gelmiyordu ve bir noktada İslam’ın kalbimde benim için doğru din olduğunu fark ettim” diyor…

Sırf başörtülü olduğum için insanlar Grazlı olduğumdan şüphe ediyor” diyor 22 yaşındaki genç kadın.

“Başörtülü görünümüne yönelik çok fazla nefret var; ayrıca Grazlı bir kadının İslam’ı seçmesini kabullenemeyenler, düşmanca yaklaşıyorlar. Bu yorumlar beni kesinlikle etkiliyor ama yorumlara gülmek zorunda kalıyorum.”

Başlangıçta başörtüsü takmak istemediğini söyleyen Haider; çünkü olumsuz tepkiler ve toplumsal önyargılarla ilgili endişeleri ağır basıyordu. Ama sonunda Grazlı kadın bunu yapmaya karar verdi. Bugün günlük yaşamında, sosyal medyada ve son olarak “O Ses Almanya” sahnesinde kendini kendinden emin bir şekilde tanıttığını düşünüyor.

Jacqueline Haider, “Birçok insan bana onlar için bir rol model olduğumu söylüyor. Bu beni gururlandırıyor” diyor… | ©erVirgül

Yayınlama: 18.10.2024
Düzenleme: 18.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.