Kadın cinayeti | Şüpheli şarap mahzeninde barikat kurdu, polisle çatıyor

Kadın cinayeti | Şüpheli şarap mahzeninde barikat kurdu, polisle çatıyor

Avusturya Zistersdorf’ta [Gänserndorf bölgesi] Cuma akşamı bir kadın cesedinin bulunmasının ardından operasyon halen devam ediyor. Şüphelinin tehlikeli olduğu değerlendiriliyor ve bodrumdaki bir tünelde olduğuna inanılıyor. Bir Kobra polisi ciddi şekilde yaralandı.

Polis sözcüsü Johann Baumschlager cumartesi sabahı yaptığı basın açıklamasında, ölen kadının 65 yaşında olduğunu söyledi. Cuma günü saat 16.30 sıralarında bir bağda bıçaklanmış halde bulundu.

Şüphelinin olay yerinin yakınında olduğu ve kaçtığı görüldü. Baumschlager, “Mağdur ile fail arasında açıkça bir tanıdıklık var” dedi.

Şüphelinin “genel olarak tehlikeli” olduğu değerlendiriliyor

Baumschlager, yabancı yetkililerle yapılan işbirliği sonucunda şüphelinin “genel olarak tehlikeli” olduğunun tespit edildiğini söyledi. Özellikle, kendisinin “birkaç Avrupa ülkesinde izinsiz silah, patlayıcı ve nükleer patlayıcı bulundurması nedeniyle” dikkatleri üzerine çektiği söyleniyor.

Şüphelinin aranması sırasında Cumartesi gecesi Gösting’in Zistersdorf kadastro bölgesinde yaklaşık on ev boşaltıldı. Bodrum katlardan tünellere bağlanan evler bunlar. Şüphelinin bu bodrumların bulunduğu bölgede olduğu sanılıyor. Evlerini terk etmek zorunda kalanlar geçici olarak Zistersdorf belediye binasına yerleştirildi.

Kobra görev gücü Cumartesi sabahı bir saldırı planlamıştı. Bir Kobra memuru ağır yaralandı. Baumschlager, 59 yaşındaki şüphelinin bir patlayıcıyı patlattığını söyledi. Memurun hayati tehlikesi bulunmuyor. Baumschlager, “Operasyon hâlâ tüm hızıyla devam ediyor” diye vurguladı.

Polis basın sözcüsü, fail olduğu iddia edilen kişinin tehlikesi nedeniyle “daha geniş bir olay yeri bölgesinin oluşturulduğunu” söyledi. Kobra görev gücü ve patlayıcı uzmanlarının yanı sıra Aşağı Avusturya Eyalet Polis Müdürlüğü’nden 120 memur ve 65 Kızıl Haç yardımcısı da görev başında.

Her halükarda, Cumartesi sabahı Zistersdorf kenti acil servislerin hakimiyetindeydi. Çok sayıda barikat kuruldu ve Gösting’in kadastro bölgesi kısmen kapatıldı. Kapsamlı kişisel kontroller yapılıyor.

Edinilen bilgilere göre, özel polis birimi Kobra şu sıralar yeni bir operasyon başlatmak üzere. | ©DerVirgül

Yayınlama: 19.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.