Fetullah Gülen’e ilk FETÖ diyen kişi ve şüpheli ölümü

Fetullah Gülen’e ilk FETÖ diyen kişi ve şüpheli ölümü

2 Şubat 2011’de hayatını kaybeden Defne Joy Foster’ın sır ölümü tekrar gündeme geldi.

Türk olan annesi Hatice Nayman ile NATO’da subay olan ABD’li Steve Foster’ın kızı olan Defne Joy Foster’ın cansız bedeni, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Taraf Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ahmet Altan’ın oğlu Kerem Altan’ın evinde bulundu.

Bu olay ardından başlatılan soruşturmada Foster’ın kalp krizi sonucunda öldüğü öne sürüldü.

Fethullah Gülen’e “FETO” diyen ilk sanatçı, Defne Joy Foster idi.
Bu sözü nedeniyle Acun Ilıcalı’nın programından kovuldu. Aradan daha bir hafta bile geçmemişti ki şüpheli bir şekilde ölü bulundu.

Şüpheli Kerem Altan ifadesinde, Foster ile barda tanıştığını ve daha sonrada eve geçtiklerini söyledi. Altan ifadesinde şunları kaydetti;

“Defne ile Göztepe Mahallesi’nde bulunan evime saat 04.00 sıralarında gittik. Bir müddet oturduk. Duygusal anlamda aramızda yakınlaşma oldu ancak cinsel ilişki yaşanmadı. Defne kötüleştiğinde bunun içkiyle ilgili olduğunu düşündüm. Evin iki yüz metre ötesindeki özel hastaneye gittim. Hastanede personel yoktu. Daha sonra ilerdeki bir başka hastaneye gitmemi söylediler. Orada da kimse yoktu. Civarda doktor bulamayınca ailemizin üye olduğu bir sağlık kuruluşundan ambulans istedim”

Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı, Foster’ın ölümünde Kerem Altan’ın kusurunun olmadığına hükmetti. Foster’ın ailesi dosyanın kapatılmasına itiraz etse de Üsküdar 2. Ağır Ceza Mahkemesi bu itirazı reddetti. Yargıtay, “takipsizlik” kararının hukuka aykırı olduğuna hükmederek Kerem Altan hakkında dava açtı.

Gülen cemaatinin yayın organları olan STV, Zaman ve Taraf Foster’ın ölümünün alkol ve kullandığı ilaçlar sebebiyle olduğunu duyurdu. Adli Tıp Kurumu da aynı sebeple rapor hazırlarken dönemin Adli Tıp Kurulu Başkanı Haluk İnce 6 Ağustos 2016’da tutuklandı. Foster için “Su testisi su yolunda kırıldı” ifadesini kullanan Hıncal Uluç ise Kerem Altan’ın annesi Günnur Altan’ın kuzeni çıktı.

Yayınlama: 21.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.