Viyana Belediyesi yıllık iletişim raporunu yayınladı | 37,1 milyon Euro reklam harcaması

2021 yılı için yıllık iletişim raporu başlığında, Viyana Belediyesi’nin basın ve enformasyon hizmetinin yanı sıra bilgilendirme ve iletişim kampanya projeleri kamuoyuyla paylaşıldı. Medya Şeffaflığı Yasası kapsamında hazırlandığı ileri sürülen raporda, adaletli dağıtım noktasına değinilmedi.

Viyana Belediyesi yıllık iletişim raporunu yayınladı | 37,1 milyon Euro reklam harcaması

Viyana Eyalet ve Belediye yönetimi, önümüzdeki yıldan itibaren Medya Şeffaflığı Yasası kapsamında olmayan devrelerin de yayınlanmasının planlandığını duyurarak, 2021 yılı için yıllık iletişim raporunu kamuoyuna sundu. 

Raporda bilgilendirme kampanyaları gerekçelendirilip ve bunlara sağlanan bütçe ile iletişim araçları, hedef gruplar, görevlendirilen ajanslar ve kullanıcı temasları yoluyla hedeflere ulaşılması listelendiği kaydedildi. 

Rapor, “gerekçelendirme” kapsamında örneğin, “Herkese gargara test” kampanyasının korona pandemisi ile mücadele sürecinde vatandaşların program hakkında bilgilendirilmesi ve katılmaya motive edilmesi gerektiği ile gerekçelendirildi. 

Bunun için yapılan medya [reklam] yerleşimlerinin maliyeti 1,8 milyon Euro’ya ulaştı. Yaratıcı ajanslar, prodüksiyon hizmeti sağlayıcıları ve haklar için 405 bin Euro daha harcandı.

Korona aşısı | Kampanya maliyeti yaklaşık 2,2 milyon Euro

Listelenen yaklaşık 40 bilgilendirme kampanyası arasında korona aşısı için olanlarda bulunmakta. Bu, belediyeye yaklaşık 2,2 milyon Euro’ya mal oldu ve yaklaşık yüzde 60’ı baskı sektörüne gitti. Ajanslar, prodüksiyon hizmeti sağlayıcıları ve haklar için maliyetler 699.000 Euro, “çeşitli markalar için maliyetler” 452.000 Euro’yu oluşturdu.

“Konut ve Konut Hukuku Sorunları” konulu kampanya için, medya yerleştirmelerine üç milyon Euro harcandı- bunların hepsi basılı medyaya gitti. Bu, mevcut yeni konut projeleri, sübvansiyonlar, konut yardımı ve sorun olması durumunda bir irtibat noktası olarak tahkim kurulu hakkında bilgi vermek için kullanıldığı belirtildi.

Viyana Belediyesi, şiddete karşı koruma ve sivil cesaret konularında iletişim hizmetlerine yaklaşık 1,3 milyon Euro yatırım yaptığını ve bunun 1,1 milyonu medyaya gittiğini rapor etti. Raporda, Kampanya cesaretlendirmeli, duygusallaştırmalı ve cesaretlendirmelidir dendi. Hedef olarak kadın acil telefon numarasının kullanılması tanımlandı.

İnsanları sahte haberler konusunda bilinçlendirmeyi ve medya becerilerini geliştirmeyi amaçlayan bir kampanya ise, belediyeye yaklaşık 840.000 Euro’ya mal oldu.

Basın ve bilgi servisinin projeleri, 2021 medya söylem çalışmasına veya genç Viyanalılara “hedef gruba uygun güvenilir gerçek bilgiler ve platformdaki yaygın dezenformasyon kampanyaları” sağlamayı amaçlayan uygulanan Tiktok kanalı “FAQorona”ya bağlantılar içeriyor.

Diğer İletişim Hizmetleri olarak, Stadt Wien-App uygulamasının genişletilmesi, “aşılama”, “Ruh sağlıklı kalır” ve “Ellerinizi yıkayın, Maske takın” ve “Kriz personeli için özel medya gözlemi” konularında sekiz bölümlük bir Podcast serisinin uygulanması belirtilmektedir.

Raporu değerlendiren eyalet yönetimi, bir sonraki genişleme aşaması olarak, Medya Şeffaflığı Yasası’nın spesifikasyonları kapsamında olmayan devrelerin ve medya işbirliğinin de entegre edilmesi planlandığı bilgisini paylaştı. 

Medya şeffaflığı verilerine göre, geçen yıl 24,2 milyon Euro, hisseleri de dahil olmak üzere 37,1 milyon Euro harcandı. | © DerVirgül

Yayınlama: 04.04.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.