Rusya’nın Viyana Büyükelçiliği Avusturya’daki Rusları uyardı

Rusya büyükelçisinin cumartesi günü yaptığı açıklamada, Rusya, Avusturya’daki vatandaşlarının güvenliğinden endişe duyuyor dendi.

Rusya’nın Viyana Büyükelçiliği Avusturya’daki Rusları uyardı

Rus Büyükelçiliği, “Rus karşıtı bir karakterin devam eden eylemleri ve önümüzdeki birkaç gün için planlananlar göz önüne alındığında, hala yüksek bir provokasyon riski ve Rusların sağlık ve güvenliğine agresif düşünen insanlardan kaynaklanan bir tehdit var” dedi. 

Ruslar Avusturya’da ek güvenlik önlemleri almalı

Büyükelçilik, ek güvenlik önlemlerinin alınması, toplu toplantılardan kaçınılması ve provokasyonlara tepki verilmemesinin şiddetle tavsiye edildiğini yazdı. Daha fazla ayrıntı verilmedi, ancak büyükelçilik açık bir şekilde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emriyle 24 Şubat’ta başlayan savaşa karşı protestoların yapıldığı ve yapılacağı Avusturya şehirlerindeki gösteriler anlamına geliyordu.

Viyana’da savaş karşıtı gösteride bazı Rus vatandaşları

APA gözlemlerine göre, çok sayıda Rus vatandaşı cumartesi günü bu tür tavsiyeleri görmezden geldi ve Viyana’daki savaş karşıtı gösterilere aktif olarak katıldı.

Göstericiler Putin’i sert bir şekilde eleştirdi

Cumartesi öğleden sonra Viyana’daki İnsan Hakları Meydanı’nda genç bir Rus kadınının düzenlediği bir posterde, “Savaşa karşı olmak şimdi ihanet sayılırsa, o zaman artık bir vatanım yok” dedi. Rusya’da, Rus şehirlerinin sokaklarında savaşa karşı gösteri yapan benzer düşünen insanların sayısız tutuklanmasına atıfta bulundu.

Ancak büyükelçiliğin Facebook uyarısı da cumartesi günü Rusça da dahil olmak üzere geniş çapta eleştirildi. Şu an için tehlikenin Rusya’dan kaynaklandığı veya Putin’in eylemlerinin sadece Rus karşıtı olduğu söylendi. | © DerVirgül

Yayınlama: 27.02.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.