Avusturya Samsunlular Derneğinde ücretsiz grip aşısı yapıldı

Başkent Viyana’da yüzlerce üyesi olan Avusturya Samsunlular Kültür Derneği [SAM-DER] ile FEM tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen aşılamayı Doktor Turgay Taşkıran yaptı.

Avusturya Samsunlular Derneğinde ücretsiz grip aşısı yapıldı

Kadınlar, ebeveynler ve kızlar için bir sağlık merkezi [Gesundheitszentrum für Frauen, Eltern und Mädchen] FEM öncülüğünde, Avusturya Samsunlular Kültür Derneği [SAM-DER] tarafından grip aşısı kampanyası gerçekleştirildi. 

10. Viyana Bölgesindeki SAM-DER lokalinde Pazar günü gerçekleşen grip aşılamasını doktor Turgay Taşkıran yaptı. 

Ücretsiz yapılan grip aşısına genel olarak talebin az olduğunu söyleyen Doktor Taşkıran, korona aşısının da verdiği yorgunluğa dikkat çekti. 

DerVirgül’e konuşan Taşkıran, son bir yıldır toplumun gündeminde aşı olduğundan, grip aşısının çok rağbet görmemesini normal bir reaksiyon olarak görülmesi gerektiğini belirtti. 

SAM-DER Başkanı İrfan Korkmaz, dernek olarak toplumun her türlü sorunlarına karşı duyarlı olmaya ve bu gibi özellikle sağlık konularında her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirtti. 

Korkmaz, Viyana’da en çok üyeye sahip olan Samsunlular Derneği olarak, önümüzdeki dönemlerde de toplum yararına yapılacak girişimlerde yer alacağız mesajını verdi. 

Aşılama işlemi Pazar günü saat 11.00 ila 15.00 arasında yapıldı. | © DerVirgül

Yayınlama: 30.01.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.