CHP Avusturya | “Hiç kimse kurumsal ismimizi kullanarak şımarıklık yapamaz”

CHP Avusturya Birliği, yapısal değişikliğe giderek federasyon oluşumunu tamamlayarak, “CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu” olarak ilk basın açıklamasını başkent Viyana’da yaptı.

CHP Avusturya | “Hiç kimse kurumsal ismimizi kullanarak şımarıklık yapamaz”

CHP Avusturya Birliği gittiği yapısal değişiklikler sonucunda, artık “CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu” ismiyle faaliyetlerin yürütüleceği, Salzburg’da yapılan genel kurulla ilan edilmişti. 

CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu Genel Kurulu, CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç’ın divan başkanlığında tamamlanmış ve delegelerin tamamının oyuyla mevcut Birlik Başkanı Çağdaş Arslan Federasyon Başkanı seçilmişti. 

CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu sürecine giden yolu ve sonrasında yapılacak faaliyetler konusunda pazar günü başkent Viyana’da bir basın açıklaması yapıldı. 

Federasyon Başkanı Çağdaş Arslan’ın basına yaptığı açıklamada, Avusturya’nın beş bölgesinde oluşturulan birliklerin kongrelerinin yapıldığı ve bunun ışığında genel kurula gidilerek federasyonun kurulma sürecinin tamamlandığı belirtildi. 

Arslan, artık Avusturya’da seçilmiş yönetim kurulu üyeleri, birlik başkanları ve federasyon başkanıyla yapısal bir değişikliğe gitmiş, Cumhuriyet Halk Partisi çizgisinde ilerleyecek yeni bir yapılanma olduğunu vurgulayarak, genel merkezin yurt dışı örgütlerine çizdiği yol haritasını kendilerine kılavuz olarak aldıklarını ve bu yol haritasının kademe kademe gerçekleştirildiğini ve nihayetinde federasyonun kurulduğunu belirtti. 

Avusturya’da gidilen yeni yapılanmalarının dernekler masası tarafından onaylandığını söyleyen Arslan, daha önce genel merkez tarafından atanmış birlik başkanlarının, kongreler sonrasında artık seçilmiş birlik başkanları olduğu bilgisini verdi. Bununla berber, kongreleri yapan birliklerin gönderdiği delegelerin katıldığı genel kurulda, kendisinin çatı örgütü olarak tabir edilen federasyon başkanı seçildiğini söyledi. 

“Tek hedefimiz Türkiye’de iktidar olmak”

Avusturya’daki yeni yapılanma kapsamında yapılan seçimler dönemini kapattıklarını söyleyen Arslan, artık tek odaklandığımız ve tek hedefimiz, Türkiye’de iktidar olmak dedi. 

Türkiye’nin içinde bulunduğu durum üzerinden mevcut iktidarı eleştiren Arslan, Avusturya’daki birliklerin tüm gücüyle Türkiye’de iktidara yürüyen partilerini destekleyeceklerini, bu nedenle çeşitli ayak oyunlarıyla Avusturya’da CHP içerisinde bir çatışma varmış gibi göstermeye çalışanlara ayıracak vakitlerinin olmadığını vurguladı. 

Kendilerini dışlanmış hisseden, dışlandığını iddia eden veya üye olmak isteyen herkese partilerinin kapılarının açık olduğunu tekrarlayan Arslan, birilerinin derdinin “üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek” olduğunu söyledi. 

Bizi ana gündemimizden uzaklaştırmak isteyen ve iç siyasal hesaplaşmaların merkezi haline getirmeye çalışan, kime ve neye hizmet ettikleri belli olmayan bazı gruplardan gelen hiçbir şeye boyun eğmeyeceklerinin mesajını veren Çağdaş Arslan şöyle devam etti: 

“CHP dünyanın en eski ve köklü sosyal demokrat partilerinden birisidir. Bu nedenle alınan tüm kararlar kurumsal çerçevede merkez tarafından ele alınır ve değerlendirilir. Kimsenin kendisini partinin yerine koymaya hakkı olmadığı gibi, partinin izni olmadan onun kurumsal ismini dahi kullanmaya hakkı yoktur. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Partimizin kurumsal ismi ve logosu, Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD gibi birçok ülkede patent hakkı partimizce alınmış ve partimizin izin vermediği sürece isim ve logomuzu kimse kullanmaz. Avusturya’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek temsilcisi, CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu’dur. Bu nedenle partimizin kurumsal ismini kullanarak kimse şımarıklık yapamaz.”

Avusturya’nın beş bölgesinde faaliyet gösteren birliklerin yakın zamanda yerel ve genel çalışmalarını kapsayan projelerin basın ile paylaşılacağını söyleyen Arslan, CHP’ye ve sosyal demokrasiye gönül vermiş herkesi, CHP Avusturya Sosyal Demokrat Birlikler Federasyonu çatısı altında bir araya gelmeye davet etti. | © DerVirgül

Yayınlama: 16.01.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.