Karantinada yoksulluğun psikolojik etkileri

Avusturya’daki ikinci ve üçüncü karantinalarda, yoksulluktan etkilenenler giderek psikolojik sorunlarla boğuşmak zorunda kalıyor.

Karantinada yoksulluğun psikolojik etkileri

Her şeyden önce sokağa çıkma yasağının en büyük yadsınamaz olumsuz etkisi dar alanlarda yaşamaktır. Yani küçük dairelerde, kalabalık yaşamak…

Yoksulluktan etkilenen insanlar, Avusturya’daki ikinci ve üçüncü korona karantinaları sırasında psikolojik sorunlarla giderek daha fazla mücadele etmek zorunda kaldı. 

Yoksulluk konferansının yeni bir araştırmasında, depresyon, kayıtsızlık, yalnızlık ve varoluş korkusu ruh halini belirledi.

Sosyal güvenlik uzmanı Martin Schenk,” geçim ve iyi bir işsizlik parasının ne kadar önemli olduğu, kısıtlı konutun çocukların eğitimi ve sağlığı üzerinde ne kadar büyük bir etkisi olduğu ortaya çıkıyor ” dedi.

Birçok insan günün yapısını kaybetti, depresyona girdi, gündüzü geceye çevirdi.

İşsizler psikolojik baskı ve varoluşsal korkudan ciddi şekilde etkilendiler.

Yoksulluk Konferansı iki gruba ayrıldı. “Bir tanesi krizden önce düşük ücretli işlerde çalışıyordu, tasarrufları yoktu ve çok düşük işsizlik parası alıyordu. İkinci grup, iyi ücretli bir işe, ideal olarak finansal rezervlere ve yeterince yüksek bir AMS ödeneğine sahipti.

Bir tepki olarak, Sosyal İşler Bakanı Wolfgang Mückstein (Yeşiller), Avusturya’daki tüm insanlar için psikososyal bakımı yaygınlaştırmaya yönelik çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

2022’nin sonuna kadar sosyal güvenlik sistemi, hastalık notu üzerine psikoterapi için 300.000 ek terapi saati oluşturacak. Buna ek olarak, Covid 19 krizi nedeniyle, çocuklar ve ergenler için düşük eşikli psikososyal bakım için 13 milyon Euro ek kaynak sağlanacak.

Sosyal İşler Bakanı Wolfgang Mückstein, “Çocuklar ve gençler krizin psikolojik sonuçlarını özellikle net bir şekilde hissediyorlar. Bu 13 milyon ile kararlılıkla buna karşı çıkacağı” dedi. | © DerVirgül 

Yayınlama: 01.12.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.