Dört yılda 1.5 milyon kişi “terör örgütü üyeliğinden” soruşturma geçirdi

Türkiye Adalet Bakanlığı verilerine göre, 2016 – 2020 yılları arasında 1 milyon 576 bin kişi hakkında “terör örgütü” üyeliğinden soruşturma açıldı. Türkiye terörist üreten bir ülke haline mi geldi? İşte Türkiye’nin terör örgütü listesi…

Dört yılda 1.5 milyon kişi “terör örgütü üyeliğinden” soruşturma geçirdi

Atılım ve Demokrasi Partisi (DEVA) Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun Adalet Bakanlığı verilerini paylaşmasıyla tartışma konusu olan soruşturmalar, ülkede bu kadar çok terör soruşturması nasıl olur sorusunu gündeme getirdi. 

İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’nun bakanlığa ait verilere dayandırdığı rakamlara göre, 2016 – 2020 yılları arasında 1 milyon 576 bin kişi hakkında “terör örgütü” üyeliğinden soruşturma açıldı. Terör örgütü üyeliğinden hakkında soruşturma açılan 1 milyon 576 kişiye 2021 verileri de eklendiğinde bu sayı 2 milyona yaklaşabilir bilgisini ekleyen Yeneroğlu, “Hukuksuz biçimde terör örgütü üyesi yakıştırması yapılan insanlardan özür dilenmelidir!” çağırısında bulundu.

Yeneroğlu açıklamasının devamında, 1 milyon 576 kişinin her birinin ailelerini de hesap edecek olursak, bugün Türkiye’de sekiz milyon insan terörist suçlamasıyla karşı karıya kalmıştır dedi. 

4 yıl içinde sayının bu kadar yükselmesi, “Türkiye terörist üreten bir ülke haline mi geldi yoksa iktidar muhaliflere mi terörist damgası vuruyor?” sorusunu akla getiriyor dendi. 

Türkiye’nin terör örgütü listesi

Ülkede birçok oluşum “terör örgütü” olarak görülüyor. 

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/Cephesi (DHKP/C), Maoist Komünist Partisi (MKP), Türkiye Komünist Partisi/Marksist-Leninist (TKP/ML) Marksist Leninist Komünist Parti (MLKP), Kürdistan İşçi Partisi (PKK), Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK), Hizbullah, İslami Büyük Doğu Akıncılar Cephesi (İBDA/C), Tevhid Selam (Kudüs Ordusu), El-Kaide ve Irak ve Şam İslam Devleti (IŞİD), Türkiye’de “terör örgütü” olarak değerlendirilen oluşumlar. 

Bu örgütlerle irtibatlı ve iltisaklı olanlar “terörist” olarak nitelendiriliyor.

Ancak son yıllarda bu örgütlerle ilgisi olmayan insanlar da “terörist” olmakla itham ediliyor.

Sadece siyasetle uğraşanlar değil ekonomik krizi eleştiren ekonomistler bile “mandacı” veya “terörist” dile damgalanıyor. 

Özellikle seçim veya kriz dönemlerinde “vatan haini” veya “terörist” gibi söylemler daha çok dillendiriliyor.

İktidarı eleştiren insanların da zaman zaman “terör soruşturmasına” tabi tutulduğu ifade ediliyor.

Yayınlama: 27.11.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.