Kuyruklu Bebek Fotoğrafı Manipülasyon

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, mRNA aşılarının hücre içindeki genetik materyali tahrip edip, “tek gözlü, kuyruklu, tüm vücudu kılla kaplı bebekler” doğmasına neden olduğunu iddia etti. Kuyruklu bebek fotoğrafı, dijital ortamda manipüle edilerek oluşturulduğu anlaşıldı.

Kuyruklu Bebek Fotoğrafı Manipülasyon

teyit.org tarafından yapılan araştırmalara göre, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, mRNA aşılarının hücre içindeki genetik materyali tahrip edip, “tek gözlü, kuyruklu, tüm vücudu kılla kaplı bebekler” doğmasına neden olduğunu iddiası gerçek dışı olduğu, fotoğrafların başka tarihlerde yayınlanan ve üzerinde çeşitli değişiklikler yapıldığı belirtildi. 

Bulgular

• mRNA aşılarıyla verilen malzeme, hücre içine girmiyor ve insanın genetik yapısını oluşturan parçalara bir etkisi de yok.

• Aşıların hücre çekirdeğine kasten yeni bir gen dizisi eklemesi, mRNA’nın DNA’ya rastgele yerleşmesi teknik olarak mümkün değil.

• Kuyruklu bebek fotoğrafı, dijital ortamda manipüle edilerek oluşturulmuş. Yani gerçek değil.

• Tüylü bebek fotoğrafında ise bebek “kurtadam sendromuyla” dünyaya gelmiş.

• Dört kollu ve bacaklı bebek fotoğrafı Hindistan’da 2016 yılında dünyaya gelen siyam ikizlerini gösteriyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, mRNA aşılarının hücre içindeki genetik materyali tahrip edip, “tek gözlü, kuyruklu, tüm vücudu kılla kaplı bebekler” doğmasına neden olduğunu iddia etti. 

Düzenlediği basın toplantısında, kuyruklu, tüylü, dört bacaklı, üç kollu bebek fotoğrafları gösteren Erbakan, bu duruma mRNA aşılarının neden olduğunu da öne sürdü. Erbakan’a göre mRNA aşıları insan genomunu değiştiren bir gen terapisi.

mRNA aşıları DNA’yı değiştirmiyor

mRNA aşılarıyla verilen malzeme, hücre içine girmiyor ve insanın genetik yapısını oluşturan parçalara etkisi yok.

Aşı mRNA’sının hedeflediği yerle insan hücrelerinin genetik malzemesi olan DNA aynı yerde dahi değiller. DNA çekirdekte mRNA ise sitoplazmaya gidiyor. 

Zaten aşı insan genetiğini değiştirmek için de tasarlanmadı. mRNA aşıları, virüsün sadece krampon proteinin üretilmesi için gerekli bir haberci RNA içeriyor. Viral protein üretildikten sonra bağışıklık tepkisi gelişiyor. mRNA’nın insan vücudundaki ömrü bu nedenle çok kısa aşıdan kısa süre sonra parçalanarak vücuttan atılıyor. 

Aşıların hücre çekirdeğine kasten yeni bir gen dizisi eklemesi, mRNA’nın DNA’ya rastgele yerleşmesi teknik olarak mümkün değil. Böyle bir durumda genomun aktarıldığı gelecek nesillerin hayatta kalmasının olası olmadığı da söyleniyor. 

Zaten gen terapisi ile mRNA farklı tıbbi yaklaşımlar. Gen terapisiyle insanın DNA’sında sorunlu gen dizilerini sağlıklı olanlarla değiştirerek var olan hastalığı kaynağında tedavi etmek amaçlanıyor. Örneğin SMA hastalarında da gen terapisi uygulanıyor. Hastalarda eksik ya da işlevsiz ona SMN1 geni yenilenerek hastalığın genetik etkeninin ortadan kaldırılması hedefleniyor.

mRNA teknolojisinin böyle bir dönüşüme neden olduğu vaki de değil. Peki Fatih Erbakan’ın gösterdiği kuyruklu, tüylü bebek fotoğrafları neyin nesiydi? 

Kuyruklu bebek fotoğrafı manipülasyon

Bu bebek fotoğraflarını videodan kesitler alarak tersine görsel arama yöntemiyle araştırdığımızda, aşıyla ilgili olmadıkları anlaşılıyor.

Örneğin kuyruklu bebek fotoğrafı, dijital ortamda manipüle edilerek oluşturulmuş. Yani montaj. İlk olarak 2009 yılında internete yüklenen görsel, başka bağlamlarda yıllardır paylaşılmış. Science Photo Library sitesinde yer alan fotoğraf dijital sanatçı Larry Dunstan’a ait. Dunstan’ın dijital ortamda insan vücudunu manipüle ederek ürettiği birçok görsel eser bulunuyor.

mRNA aşılarının insan genomuna etkisi olmadığı için, gelecek nesillerin kuyruklu doğması mümkün görünmüyor. Modern insanların atalarının kuyruklarını 25 milyon yıl kadar önce evrim sürecinde kaybettikleri tahmin ediliyor. Genetik kalıntılardan dolayı nadiren kuyruklu doğanlar olsa da, insan kuyruğunun genetik altyapısı tam olarak bilinmiyor. Bu genetik anomalinin aşılarla ilgisiyse yok. 

Tüylü bebek fotoğrafı kurt adam sendromunu gösteriyor

Fatih Erbakan’ın basın toplantısında gösterdiği diğer bebek fotoğrafı, çokça tüyle dünyaya gelen bir bebeğe ait. Burada da yöntemimiz yine tersine görsel arama. Fotoğraftaki bebeğin “kurtadam sendromuyla” dünyaya geldiği anlaşılıyor. Burada Hindistan’da, nadir görülen “kurtadam sendromuna” sahip olan Sambhaji-Raut ailesinin 2013 yılında doğan üyesini görüyoruz. 

Tıbbi adı hipertrikoz olan kurtadam sendromu, anormal tüylenmeye deniyor. Sendrom doğuştan ya da sonradan gelişebiliyor sebebi de tam bilinmiyor. Kalıtsal veya spontan mutasyon sonucu oluşan genetik bir bozukluk olduğu tahmin ediliyor. 

Hormonlara etki eden bazı ilaçların aşırı tüylenmeye neden olabildiği biliniyor. Ancak mRNA aşılarının henüz böyle bir yan etkisi tespit edilmedi.

Erbakan’ın gösterdiği dört kollu ve bacaklı bebek fotoğrafı ise, yine Hindistan’da 2016 yılında dünyaya gelen siyam ikizlerini gösteriyor. Ayrı kafaları, kolları ve bacakları olan ikizler gövdeden birbirine bağlı. 

Yapışık ikizler, erken embriyo döneminde ortaya çıkıyor ve nadir görülüyorlar. Yapışık ikizler tarihin her döneminde varlardı. mRNA aşılarıyla ilgileri yok.

 

Yayınlama: 23.09.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.