Almanca konuşan ülkelerde felaket alarmı | İtfaiyeci öldü

Almanca konuşan ülkelerde felaket alarmı | İtfaiyeci öldü

Almanya’nın güneyinde sürekli yağmur yağan günler, acil servislerden bir kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Yetkililerin sözcüsü Pazar günü yaptığı açıklamada, Bavyera Pfaffenhofen an der Ilm’de, üç meslektaşıyla birlikte yaptığı operasyon sırasında şişme botunun alabora olması sonucu bir itfaiyecinin öldüğünü söyledi.

Sabah saatlerinde ölü bulundu. Nehir ve derelerin taşması nedeniyle Bavyera’daki on toplulukta afet alarmı ilan edildi.

Cumartesi akşamı Schwäbisch Gmünd’de iki tren vagonu raydan çıktı, ancak yolculara zarar gelmedi. Güney Almanya’daki tren yolcuları Pazar günü de tren iptalleri ve gecikmeler beklemeye devam etmek zorunda kaldı. Deutsche Bahn’ın web sitesinde yer alan bir listeye göre, örneğin Münih’ten Nürnberg üzerinden Berlin’e, Karlsruhe’den Stuttgart üzerinden Münih’e, Münih’ten Zürih’e ve Augsburg’dan Oberstdorf’a giden güzergahta aksaklıklar yaşanıyor.

Pazar günü yeni sağanak yağışlar

Alman Hava Durumu Servisi (DWD) Cumartesi günü yaptığı açıklamada, kuzeyden yeni sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların geldiğini, bunun da özellikle Pazar öğleden sonra yine yerel su baskını riskini beraberinde getireceğini söyledi. Sağanak yağışlar şiddetli olabilir ve yavaş yavaş geçecek. Meteorolog, “Eğer bu su doymuş toprağa çarparsa, orada hızla yeniden su baskını yaşanır” dedi.

Stuttgart ile Münih arasındaki demiryolu trafiği kesintiye uğradı

Geçtiğimiz birkaç gün boyunca aralıksız devam eden yağmurun ardından, Baden-Württemberg’in Schwäbisch Gmünd kentinde bir içten yanmalı motora sahip iki vagon cumartesi akşamı geç saatlerde raydan çıktı. Demiryolu sözcüsü, kazada 185 yolcunun yara almadan kurtulduğunu ve trenden indirildiğini söyledi. Almanya’nın güneyinde meydana gelen su baskını nedeniyle tren kazanın meydana geldiği güzergaha yönlendirildi.

Heyelanın ardından Stuttgart ile Münih arasında şu anda uzun mesafe demiryolu hizmeti bulunmuyor. Bir demiryolu sözcüsü Pazar sabahı erken saatlerde güzergahın ne kadar süreyle kesintiye uğrayacağını tahmin edilemeyeceğini söyledi.

Su baskını nedeniyle Cumartesi günü Münih, Bregenz ve Zürih arasında tren seferleri yapılmadı.

Yüzyılın Tufanı

Bavyera’da sürekli yağmur, istatistiksel olarak konuşursak, yalnızca yüz yılda bir ulaşılan su seviyelerine yol açtı. Pazar gecesi Günz, Memminger Ach, Kammel, Mindel, Paar ve Maisach nehirleri yüzyılda bir görülen sel kadar su taşıdı. Yukarı Bavyera’nın Pfaffenhofen an der Ilm bölgesinin kuzey kesiminde yerel yetkililer aşırı su baskınlarından korkuyor.

Avusturya -Vorarlberg’de dinlenme

Yağmurun insanlar için sorun yarattığı yer yalnızca Almanya’da değildi. Almanya ile Vorarlberg arasındaki Leiblach sınır nehrinde Cumartesi gecesi aşırı sel sonrasında su seviyeleri düştü. Zaman zaman seviyeler, istatistiksel olarak yalnızca 100 ila 300 yılda bir meydana gelen bir sel sırasındaki kadar yüksekti dendi.

Kuzey İtalya’da da fırtınalar yaşandı. İsviçre’de şiddetli yağışlar çok sayıda sele, toprak kaymasına ve mahzenlerin sular altında kalmasına neden oldu.| ©DerVirgül

Yayınlama: 02.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.