Hamburg Havalimanında Türk babayla pazarlıklar devam ediyor

Hamburg Havalimanı, bir erkeğin dört yaşındaki çocuğunun da içinde bulunduğu otomobille havalimanı kapısını kırarak aprona girmesi sonucu dün akşam kapatıldı. Eylemin anne-baba arasındaki velayet tartışmasından kaynaklandığı tahmin ediliyor.

Hamburg Havalimanında Türk babayla pazarlıklar devam ediyor

Hamburg Havalimanı silahlı bir kişinin eylemi yüzünden kapatıldı. Federal Polis Sözcüsü’nün yaptığı açıklamaya göre dün akşam saatlerinde 35 yaşındaki silahlı bir kişi, dört yaşındaki çocuğunun da içinde olduğu otomobille havalimanı kapısını kırarak aprona girdi.

Havaya iki el ateş açarak, içinde yanıcı madde bulunan iki şişeyi otomobilden dışarıya fırlattı. Bunun üzerine havalimanı kapatılarak uçuşlar iptal edildi. Olay sırasında havalimanındaki uçaklarda bulunan yolcular tahliye edilerek yakındaki otellere yerleştirildi. Ayrıca havalimanındaki terminallerde bekleyen yolcuların da tahliye edildiği duyuruldu.

| Haberin videosu:

 

Anne çocuğunun kaçırıldığı ihbarında bulundu

Eylemin anne-baba arasındaki velayet tartışmasından kaynaklandığı tahmin ediliyor. Polisin verdiği bilgiye göre bu eylemden hemen önce sürücünün eşi polise çocuğunun babası tarafından kaçırıldığı ihbarında bulundu.

Hamburg polisi X platformu hesabından yaptığı açıklamada, eylemin sürdüğünü belirterek, “Emniyetten müzakere grubunun eylemci ile bağlantısının sürdüğünü, durumda bir değişiklik olmadığı” duyurdu.

Hamburg Havalimanı’nda rehineciyle görüşmeler sürüyor

5 Kasım Pazar, 07:01: Hamburg havaalanında rehin alma olayında polis, rehin alan kişiyle görüşmeye devam ediyor. Polis sözcüsü Sandra Levgrün, pazar günü sabah 06.15’te Alman Basın Ajansı’na “Müzakereler devam ediyor” dedi. Havaalanı geniş bir alanda kordon altına alınmış durumda.

Havalimanında özel polis birliklerinin yanı sıra psikologların da görevlendirildiği açıklandı. Eylemci ile müzakere grubunun “Türkçe konuştuğu” belirtildi.

Hamburg Havalimanı’ndan verilen bilgiye göre bugün yapılması planlanan uçuşların bir sonraki açıklamaya kadar durdurulduğu bildirildi. Şu ana dek 61 uçuş iptal edildi. Polis, havalimanına giden yolları da güvenlik nedeniyle kapattı.

Polis çocukla göz teması kurdu

10:34: Polise göre, Hamburg havaalanında babası tarafından rehin tutulan dört yaşındaki kız çocuğu fiziksel olarak zarar görmedi. “Şu anda çocuğun fiziksel olarak iyi olduğunu varsayıyoruz.” Polis sözcüsü Sandra Levgrün, pazar günü havaalanında Alman Basın Ajansı’na verdiği demeçte, şu anda kurduğumuz göz temasının ve faille arka planda çocuğun duyulabildiği telefon görüşmelerinin bize söylediği şey bu. Bu nedenle öncelikle çocukta fiziksel olarak her şeyin yolunda olduğunu varsaymalısınız. Levgrün, “Zihinsel olarak nasıl göründüğü hakkında spekülasyon yapmak istemiyorum” dedi.

Uçuşlar iptal

Hamburg Havalimanı’ndaki rehin alma olayları nedeniyle iptal edilen uçuşların sayısı artmaya devam ediyor. Pazar sabahı havaalanından alınan bilgiye göre, operasyonların sabah 6’dan sabah 8’e kadar başlamasından bu yana 61 uçuş iptal edildi.

34 gidiş ve 27 geliş var. Aslında tüm gün için planlanan 286 uçuş (139 gidiş ve 147 varış) ve yaklaşık 34.500 yolcu var. Havaalanına göre bunlardan kaçının gerçekleşebileceği belli değil.| ©DerVirgül

Ek kaynak: DW/dp

 

 

Yayınlama: 05.11.2023
Düzenleme: 05.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.