Münih’de vurulan şüpheli Avusturya doğumlu

Münih’de vurulan şüpheli Avusturya doğumlu

Münih’te 18 yaşındaki bir genç polis memurlarına ateş açtı. Öldürülen saldırgan Avusturyalı bir IŞİD fanatiğiydi.

Perşembe günü Münih şehir merkezinde polis ile bir Avusturya vatandaşı arasında çatışma çıktı. 18 yaşındaki gençin Nazi Dokümantasyon Merkezi’nin önüne bir araç sürerek ateş açtığı söyleniyor. Daha sonra müdahale eden polis ekipleri genci vurdu.

Verilen bilgilere göre şüpheli Salzburg doğumlu Avusturya vatandaşı, Bosna kökenli Emra I.’ydi. Şüpheli fail Flachgau’dan geliyor. 2006 doğumlu genç, 2023 baharında terör örgütüne üyelik suçlamasıyla soruşturma geçirmiş.

Yetkililer daha önce cep telefonunda IŞİD’e ait propaganda materyalleri bulmuştu. Ancak daha sonra işlemler durduruldu. “Spiegel”in verdiği bilgiye göre saldırganın suçtan kısa bir süre önce Almanya’ya seyahat ettiği söyleniyor.

“Polis memurlarına hedefli atış yapıldı”

Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann’a göre genç adam uzun namlulu silahla ateş açtı. Herrmann, “Özellikle polis memurlarına ateş etti ve onlar da ateşe karşılık verdi” dedi.

Şu anda olası bir neden hakkında bilgi yok. Basında çıkan haberlere göre, Avusturyalıyla yaşanan çatışmaya beş polis memuru katıldı. Polise göre şüphelinin Salzburg’dan gelen aracı şu anda inceleniyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 05.09.2024
Düzenleme: 05.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.