Silahlı adam havaalanında çocuğuyla birlikte barikat kurdu | Uçuşlar iptal edildi

Hamburg Havalimanı, tesise bir aracın girmesi nedeniyle kapatıldı. Polise göre, silahlı bir adam akşam 20.00 sıralarında aracıyla kapıyı kırarak havaalanı apronuna doğru ilerledi. Adam arabada bir çocukla birlikte bulunuyor…

Silahlı adam havaalanında çocuğuyla birlikte barikat kurdu | Uçuşlar iptal edildi

Alman Federal Polisi sözcüsüne göre, adamın bir silahı var ve iki kez havaya ateş etti. İlk başta şüphelenildiği gibi araçta ikinci bir çocuğun olup olmadığı belli değildi.

Olası çocuk kaçırma

Sözcü, adamın karısının daha önce eyalet polisine olası çocuk kaçırma olayını bildirdiğini söyledi.

Buna göre adamın plakasız bir Audi ile aprona çıkıp doğrudan uçağın altına park ettiği söyleniyor. Bild’in haberine göre silahlı adamın havaalanı bölgesinde çok sayıda yangın çıkardığı ve itfaiyenin görev başında olduğu söyleniyor.

Alman Federal Polisi sözcüsü Thomas Gerbert, adamın “bir tür molotof kokteyli” olarak iki yanan şişeyi arabadan dışarı fırlattığını söyledi. Herhangi bir hasar meydana gelmedi ve havaalanı itfaiyesi şişeleri söndürmeyi başardı. Havaalanı şu anda boşaltılıyor; bunun bir güvenlik önlemi olduğunu söyledi.

| Haberin videosu |

 

Polis “sağlam donanımlı”

Gerbert, güçlü eyalet ve federal polis güçlerinin bölgede bulunduğunu söyledi. Buna Federal Polisin Kanıt ve Tutuklama Birimi de dahildir diyen sözcü, “Çok sağlam bir donanıma sahipler” dedi.

Silahlı kişiyle temas

Polis şu anda silahlı saldırganla temas halinde olduklarını açıkladı. Gerbert başlangıçta cumartesi akşamı iletişimin tam olarak nasıl gerçekleşeceğini söyleyemedi. Hamburg polisi “durağan bir rehine durumundan” bahsetti.

Ne kalkış ne de iniş mümkün

“Hamburg Helmut Schmidt Havalimanı”nda hava trafiği tamamen durduruldu ve terminallere tüm erişimler engellendi. Havaalanı web sitesi akşam şunları söyledi: “Federal polis önlemi nedeniyle şu anda kalkış ve iniş mümkün değil.” Havaalanı sözcüsü, havaalanının resmi olarak saat 20.24’te kapatılmasından operasyonların sona ermesine kadar olan süreyi söyledi. Saat 23.00’te normalde altı kalkış ve 21 iniş bekleniyordu.

Bazı uçuşlar iptal edildi

Beklenen uçuşların Hurghada, Agadir, Malaga ve Lizbon’dan geleceği söylendi. Bazılarının güzergahı değiştirildi, bazı uçuşlar ise iptal edildi. Sözcü, hava trafiğinde bundan sonra ne olacağının operasyonel duruma bağlı olduğunu söyledi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 04.11.2023
Düzenleme: 05.11.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.