Avusturya’da tek başına özel hareket güçlerine 20 saat direnen şüpheli kim?

Avusturya’da tek başına özel hareket güçlerine 20 saat direnen şüpheli kim?

| Adem Hüyük

Avusturya’da başkent Viyana’ya 70 kilometre uzaklıktaki şarap mahzenlerinin olduğu Zistersdorf kasabasında işlenen kadın cinayeti, beraberinde yanıtlanmayan birçok soruyu getirdi.

Cuma günü öğleden sonra Zistersdorf kasabasındaki üzüm bağlarında bıçaklanarak öldürülmüş 65 yaşında bir kadın cesedi bulundu. Polis öldürülen kadının Slovak olduğunu ilk açıklamalarında söylerken, aynı saatlerde katil zanlısı şüphelinin görgü tanıklarının da verdiği bilgilere göre halen kasabada olduğunu ve özel hareket birimi Kobra güçlerinin arama çalışması başlattığını duyurdu.

Dün akşam özel hareket birimi Kobra ve polis birliklerinin oluşturduğu yaklaşık 150 ağır silahlı üniformalı memur, kasabada 59 yaşında olduğu söylenen Slovak uyruklu şüpheliyi aramaya başladı.

Kasabada şarap üreten çiftliklerin çok olması ve dolayısıyla yeraltı mahzenlerin birbirlerine geçişleri ve yine şüphelinin şarap üreticilerinin yanında bir dönem çalışmış olması, bölgeyi çok iyi bildiğini işaret ediyor.

Oleg M. isimli şüpheli bölge sakinleri tarafından, oldukça sakin biri olarak tanımlanıyor. Görgü tanığı ve şüphelinin ölmeden önce saklandığı evin sahibi Johann Huber, “Oleg daha önce hiç kimseye zarar verecek bir şey yapmadı” diyor.

Ancak polis Cuma akşamı yaptığı açıklamada, şüpheli için “çok tehlikeli” tanımlamasında bulunmuş ve “birkaç Avrupa ülkesinde izinsiz silah, patlayıcı ve nükleer patlayıcı bulundurması nedeniyle” dikkatleri üzerine çektiği bilgisi paylaşıldı.

Yaklaşık 20 saat özel harekete direndi

Cuma akşamı başlatılan özel hareket operasyonu sonucunda, şüphelini kurduğu bubi tuzağı sonucunda bir Kobra özel polis birimi mensubunun yaralandığı bildirildi.

Polis Cuma akşamı 300 kişinin yaşadığı kasabanın neredeyse tamamını tahliye etmiş, ancak şüphelinin savunma amaçlı kurduğu barikatı aşamamıştır.

Cumartesi günü öğlen saatlerinde mahzenlerin birinden gelen bir patlama sesiyle, şüphelinin intihar ettiği düşünülüyor. Patlama sonucu bulunan erkek cesedi otopsi sonucunda kime ait olduğu tespit edilecek. Ancak polis bu cesedin şüpheliye ait olduğunu düşünüyor.

Peki kim bu şüpheli?

İlk bakış da Avusturya’da kanıksanmaya başlanan bir kadın cinayeti olarak görülen vaka, sonrasında Avusturya’nın gurur kaynağı özel eğitimli “Kobra” polis güçlerine 20 saat direniyor ve bir Kobra mensubu polisi bubi tuzağıyla ağır yaralıyor.

Daha da vahim olanı ise, şüpheli özel hareket timleri tarafından yakalanmıyor veya etkisiz hale getirilemiyor, şüpheli kendi yaptığı bombayla intihar ediyor.

Bütün bunları yapabilecek kapasitedeki bir kişi nasıl olurda ülkenin küçük bir kasabasındaki şarap üreticisinde çalışır olması gözden kaçırılır?

Zira polisin ilk saatlerde yaptığı açıklamaya bakılacak olunursa; şüphelinin bazı Avrupa ülkelerinde bomba ve hatta nükleer bomba yapımı kanıtlanmış ve siciline işlemiştir.

65 yaşındaki Barbara R.’i boğazını keserek öldüren ve üzüm bağlarına atan, 59 yaşındaki Oleg M.’dir?

Asker mi? İstihbarat mensubu mu? Kim adam? | ©DerVirgül

Yayınlama: 19.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.