“Vatanım, vatanıma yardım ediyor” | Şimdi sıra bizde | “Avusturya Avusturya’ya Yardım Ediyor”

“Vatanım, vatanıma yardım ediyor” | Şimdi sıra bizde | “Avusturya Avusturya’ya Yardım Ediyor”

| Adem Hüyük

Kahramanmaraş merkezli depremlerle sarsılan Türkiye’ye, Avusturya deprem bölgesine kurtarma ekibi göndermiş, ekip kurtarma çalışmalarında dokuz kişiyi enkaz altından çıkartarak, Avusturya’da yaşayan Türkiye kökenlilerin gönüllerinde manevi bir yer edinmişti.

Avusturya sadece bununla yetinmemiş, hükümet afet fonundan 3 milyon euro yardım ederken, ülke genelinde yardım kuruluşları ve Türkiye göçmenlerinin olağanüstü çalışmaları sonucu 10 milyon euro, sadece maddi yadım toplanmıştır. Konteyner evler, başta olmak üzere toplanan “ayni yardım” miktarı onlarca tır ile bölgeye gönderilmişti.

Avusturya deprem bölgesine kurtarma ekibi göndermiş, ekip kurtarma çalışmalarında dokuz kişiyi enkaz altından çıkartarak, Avusturya’da yaşayan Türkiye kökenlilerin gönüllerinde manevi bir yer edinmişti.

Federal Ordu kurtarma mensuplarının Türkiye’den Avusturya’ya dönüşlerinde onları Viyana havalimanında karşılayanların açtığı bir pankart, “acının birleştirici” yanını göstermenin yanında, Türkiye kökenlilerin her dönem tartışma konusu edilen, “Avusturya’ya entegre [uyum]” eleştirilerine de yeni bir perspektif sunmuştur.

Vatanım, vatanıma yardım ediyor [Meine Heimat, hilft meiner Heimat]

Federal Ordu kurtarma mensuplarının Türkiye’den Avusturya’ya dönüşlerinde onları Viyana havalimanında karşılayanların arasındaki Avusturya doğumlu genç bir çift; Vatanım, vatanıma yardım ediyor [Meine Heimat, hilft meiner Heimat] pankartını açmıştı.

Kim ne derse desin, acı birleştirici rol oynamış, Avusturya’nın yerli halkı ile bizleri hiç olmadığı kadar yakınlaştırmıştır. Maalesef, birlikte yaşamın ne kadar önemli ve gerekli olduğunu bizlere deprem hatırlatmış, ancak bu hatırlamanın bedeli çok ağır olmuştu.

Şimdi sıra bizde…

Özellikle Avusturya’nın doğusunda yaşanan dramatik sel felaketi karşısında Devlet televizyonu ORF, Avusturya’nın önde gelen yardım kuruluşlarıyla güçlerini birleştirerek “Avusturya Avusturya’ya Yardım Ediyor – Sel Yardımı” girişimini başlattı.

Özellikle Yukarı Avusturya, Aşağı Avusturya ve Steiermark’ın kırsal bölgelerinde binlerce hane selden etkilenmiştir. Bağış ve yardım kampanyasına ilişkin tüm bilgiler helfen.orf.at adresinde bulunabilir.| ©DerVirgül

•  Yardım yapmak için buraya tıklayınız…

 

| Avrupa’da yaşanan sel felaketinin görüntüleri

Yayınlama: 19.09.2024
Düzenleme: 19.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.