Avusturya mülteci pasaportu taşıyan yolcuya hava yolu şirketinden ırkçılık

Avusturya mülteci pasaportu taşıyan yolcuya hava yolu şirketinden ırkçılık

Avusturya tarafından sığınma talebi kabul görmüş ve uluslararası dolaşım olanağı sağlayan siyasi pasaport sahibi bir okuyucumuz, tatil için Kolombiya Cumhuriyeti’ne gittiğini ancak seyahat esnasında hava yolu şirketi çalışanları tarafından ırkçılığa maruz kaldığını söyledi.

Avusturya tarafından kendisine verilen siyasi pasaportla 10 ağustos 2024 tarihinde Zürich üzerinden Madrid havalimanına ulaştığını belirten yolcu, Madrid havalimanından Kolombiya Cumhuriyeti’ne gitmek için uçağa biniş kapısına geldiğini, “Air europa” hava yolu şirketi çalışanlarının kendisini uçağa almak istemediklerini belirtti.

Siyasi pasaport sahibi yolcu, “AB üyesi Avusturya’dan yola çıktığımdan dolayı Zürich ve Madrid havalimanlarında polislerin dahi kontrol etme ihtiyacı duymadığı pasaportum, hava yolu çalışanı tarafından tanınmadı” dedi. “Avusturya siyasi pasaportu olduğu için direk Avrupa vatandaşları gibi sisteme okutarak geçtim ve herhangi bir sorun yaşamadım” diye ekledi.

Avusturya siyasi pasaport sahibi yolcu başından geçenleri şu şekil anlattı: “En son uçak kapısına gittim ve air europa çalışanı ilk önce sert bir şekilde bu pasaport ile başka ülkeye gidemeyeceğimi söyledi. Bende ona bunu hangi kanuna ve hangi yasalara dayalı olarak söylediğinizi ispatlaması gerektiğini söyledim. Tüm insanlar içinde bu pasaport değildir diye seslenerek bu bir travel belgesi olduğunu söyledi. Beni uçağa bindirmemek için her şeyi yaptı ancak başarılı olamadı. Avrupa Birliği ve tüm dünya tarafından tanınan bir Avusturya pasaportunu kabul etmek istemedi. Yani kısacası Air europa çalışanı yabancı düşmanlığı sergiledi. Hava yolu çalışanına onun bana yaptığı gibi ses tonumu yükselterek İngilizce, “ırkçı ve yabancı düşmanı” olduğunu söyledim.

Pasaport kontrolünü ve vize gerekiyorsa bunu gerekli olarak karşı ülke ve polisler kontrol etmektedir. Ancak bu makamlar benim başka ülkeye gidip gitmeyeceğime karar verebilir. Tüm insanlar içinde yabancı düşmanlığı sergileyerek beni rencide eden hava yolu şirketine gerekli itirazları yaptım. Ancak bu olayın ustu kapatılmak istendi. Normal bir prosedür olduğunu söylediler. Bu normal olmayan bir durumdur. Check işleminde ve polislerde sorun yaşamadım. Uçak kapısında bu durumu yaşamam hem yasa dışıdır hem de ırkçılıktan başka bir şey değildir.

Beni tüm insanlar içinde rencide ederek en son uçağa bindirmesi hangi yasaya dayanmaktadır. Air europa bunun hiçbirine cevap vermeyerek olayın üstünü kapatmaktadır” diye konuştu. |© DerVirgül

Yayınlama: 27.08.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.