Bulgaristan’ın Türkiye sınır kapısında 4,5 milyon Euro’ya el konuldu

Bulgaristan’ın Türkiye sınır kapısında 4,5 milyon Euro’ya el konuldu

Bulgaristan’ın Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı’nda, yılbaşından bugüne kadar Türkiye’ye giden araçlarda ele geçirilen beyan edilmemiş nakit para miktarı 4 552 443 Euro olarak açıklandı.

Kapıkule-Kapitan Andreevo sınır kapıları, Avrupa ve Türkiye güzergâhında en çok kullanılan gümrükler olması vesilesiyle, hemen hemen her gün kayıt dışı para veya değerli mücevherler gümrük memurları tarafından fark edilerek yasal işleme tabi tutulmaktadır.

Kapitan Andreevo sınır kapısından yapılan en son vaka ise, Almanya’dan gelip Türkiye’ye giden bir tır içerisine gizlenmiş 100 bin Euro ele geçirildi.

Özellikle Avusturya’nın Bulgaristan’ın Schengen bölgesine dahil olmasına “sınır kontrollerinin artırılması” şartıyla onay vermesi, Bulgaristan’ın sınır kapılarındaki kontrolleri artırmasına neden olmuştur.

Bu kontroller sonucunda, AB ülkelerinden Türkiye’ye giderken Bulgaristan’dan geçen araçlarda yılbaşından bugüne kadar yaklaşık 4,5 milyon Euro beyan edilmemiş nakit para ele gerilmiş ve ilgili kişiler hakkında yasal işlem başlatılmıştır.

Bulgaristan 31 Mart 2024 tarihinden itibaren Schengen bölgesine dahil olmuştur. Bu tarihten itibaren Bulgaristan toprakları Schengen bölgesi müktesebatına tabidir. | ©DerVirgül

 

Yayınlama: 03.10.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.