Çek Cumhuriyeti’ndeki tren kazasında 4 kişi öldü, 23 kişi yaralandı

Çek Cumhuriyeti’ndeki tren kazasında 4 kişi öldü, 23 kişi yaralandı

Çek Cumhuriyeti’nin Pardubice kentinde tamamen dolu bir yolcu treninin yük treniyle çarpışması sonucu çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Perşembe gecesi yaşanan kazanın ardından İçişleri Bakanı Vit Rakusan, dört kişinin öldüğü ve 23 kişinin de yaralandığını bildirdi. Bunlardan 20’si hafif, 3’ü ise orta derecede yaralandı.

Kaza nedeni belli değil

İtfaiyeciler, sağlık görevlileri ve doktorlardan oluşan çok sayıda kurtarma görevlisinin yanı sıra iki kurtarma helikopteri, Prag’ın yaklaşık 120 kilometre doğusundaki kaza mahalline koştu. Her iki trenin lokomotifleri henüz belirlenemeyen nedenlerle kafa kafaya çarpıştı. Kaza anında yük treninin sabit mi yoksa çalışır durumda mı olduğu başlangıçta belli değildi. Görüntülerde, lokomotifin hemen arkasında bulunan yolcu treninin vagonlarından birinin raydan çıktığı ve ağır hasar gördüğü görülüyor.

Trende 300’den fazla kişi var

Özel demiryolu şirketi Regiojet’in işlettiği gece ekspres treni, Prag’dan Slovakya’nın Kosice kentine doğru gidiyordu ve kaza meydana geldiğinde yalnızca bir saat yolculuk yapıyordu. İtfaiyenin verilerine göre uçakta 300’den fazla yolcu bulunuyordu. Pek çok Ukraynalı, kendi ülkelerini ziyaret etmek için Slovakya üzerinden Ukrayna’nın en batısındaki Chop’a giden bağlantıyı kullanıyor. Yaralı olmayan yolcular otobüslerle acil konaklama yerlerine götürüldü.

İçişleri Bakanı Rakusan’ın yanı sıra Ulaştırma Bakanı Martin Kupka da hemen kaza mahalline gitti. Kupka, kazanın şüpheli nedeni hakkında yorum yapmak için henüz çok erken olduğunu söyledi. Soruşturma devam ediyordu.|©DerVirgül

Yayınlama: 06.06.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.