10, 11 Yaşlarında Oruç Tutan Öğrencilerimden Bayılanlar Oldu

Avusturya Televizyon kanalı Servus TV’ye konuşan bir öğretmen, çocuklara daha fazla harçlık verme vaadiyle oruç tutturulduğunu iddia etti.

10, 11 Yaşlarında Oruç Tutan Öğrencilerimden Bayılanlar Oldu

Avusturya’da yayın yapan ‘’Servus TV’’ adında televizyon kanalı, Çarşamba günü yayınladığı bir programda, Ramazan ayında oruç tutun öğrencileri konu aldı.

Programa katılan ve ismini vermeyen bir öğretmen, on ve on bir yaşlarında çocukların oruç tutukları süre zarfında, okuldaki davranışlarını ve ailelerinin davranışlarını anlattı.

Avusturya’nın pek okulunda oruç tutan çocukların gözlemlendiğini ileri sürerek, çocukların sınıfta uykuya kaldıkları, fiziksel yorgunluk duyduklarını söyleyen öğretmen, bir öğrencisinin bayıldığını söyledi.

Çocukların 17 saat yemek ve su içmediklerini hatırlatarak, gece yarısı (sahur) yemek yemesi için uyandırılan çocukların, uykularının düzeninin bozulduğunu, çocukların hareket güçlerinin azaldığını ve zayıflayanların olduğunu iddia etti.

Ebeveynlerin çocuklarına, oruç tutma karşılığında daha fazla harçlık verecekleri sözü verdiğini söyleyen öğretmen, çocukların ailelerini uyardıklarında, önemsemediklerini belirtti.

Ramazan ayı zarfında yaşadıkları çeşitli gelişmelerden örnekler veren eğitim görevlisi, bir kız öğrencinin, okul tuvaletinde bitkin bir şekilde bulunduğunu belirtti.

Bir babanın, halsiz olduğu için oğlunun derslere giremeyeceğini ama herhangi bir özür raporu veya doktor raporu getirmediğinden, çocuğun oruç tuttuğundan dolayı derslerinden eksik bırakıldığı için, genlik dairesine (Jugendamt) bildirdiklerini söyledi.

Öğretmenlerin Ramazan aylarında gelmeyen çocukların oruç tutturulduğunu bildiklerini, böylesi durumların, gençlik dairesine bildirildiğini ileri sürdü. (virgül.at)

Yayınlama: 13.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.