A2 sular altında kaldı | Nehammer mali yardım sözü verdi

A2 sular altında kaldı | Nehammer mali yardım sözü verdi

Hidrolojik tahminler giderek katılaşıyor. Aşağı Avusturya’da bir itfaiyeci öldü. Bir hapishane sular altında. Ancak tutuklu sayısının fazla olması nedeniyle şu anda tahliye yapılamıyor.

Aşağı Avusturya, Viyana ve Styria’daki fırtına durumu Pazar günü öğleden sonra da kötüleşmeye devam etti; Aşağı Avusturya eyaletinin tamamı afet bölgesi ilan edildi. Aşağı Avusturya’da operasyon sırasında bir itfaiyeci hayatını kaybetti.

| Aşağı Avusturya eyaleti Zwettl’de bir spor sahasının tamamı sular altında kaldı…

Aşağı Avusturya’nın yanı sıra Yukarı Styria’daki düzinelerce toplulukta sivil savunma alarmı verildi. Vali Yardımcısı Stephan Pernkopf (ÖVP), “Ülke genelindeki şiddetli yağışlar nedeniyle durum daha da kötüleşiyor” dedi.

Viyana’da çok sayıda ev sular altında kaldı; bazı binalara yalnızca botlarla ulaşılabiliyor. Tahminlere göre önümüzdeki birkaç saat içinde federal başkent çevresinde yoğun yağmur yağması bekleniyor; Liesingbach ve Viyana Nehri taştı.

Güney otoyolu: Aşağı Avusturya’da su baskını nedeniyle kapatıldı

Şimdi Aşağı Avusturya’daki güney otoyolunda da büyük sorunlar var: A2, sel nedeniyle IZ Süd kavşağından güneye, başlangıçta Traiskirchen’e kadar kapatılmak zorunda kaldı.

Doğu-Batı bağlantısı neredeyse imkânsız

St. Pölten yakınlarında Batı Otobanı (A1) sular altında kaldı ve Viyana’ya şehir girişleri kapatıldı. Ayrıca şu anda Avusturya’nın doğusundan batısına tren bağlantısı da bulunmuyor.

Viyana’da U4, U3 ve U6 metro hatlarının seferleri kısıtlandı.

Şansölye Nehammer daha fazla yardım sözü verdi

Pazar günkü brifing sonrasında Şansölye Karl Nehammer (ÖVP), gerekirse afet fonunu artıracağına söz verdi: “Fonlar yeterli değilse artırılacak.”| ©DerVirgül

Yayınlama: 15.09.2024
Düzenleme: 15.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.