ABD’den Sonra Almanya’da Avusturya’yı Dinlemiş

Avusturya, en yakın müttefiki olan Almanya gizli servisi tarafından yıllarca dinlenmiş. ABD’nin de bir dönem Avusturya’yı dinlediği ortaya çıkmış, ABD Büyükelçiliği dinleme yaptığı villayı satmak zorunda kalmıştı.

ABD’den Sonra Almanya’da Avusturya’yı Dinlemiş

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander van der Bellen, Alman Federal İstihbarat Servisinin (BND) ülkesinde 1999-2006 yılları arasında çeşitli kurum ve şahıslara yönelik casusluk yaptığına ilişkin iddiaların aydınlatılması gerektiğini vurgulayarak, “Dost devletler arasında casusluk, olağandışı, arzu edilmeyen ve aynı zamanda kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

Profil dergisinde yer alan habere göre, Alman Federal İstihbarat Servisinin Avusturya’da casusluk faaliyeti yürüttüğüne ilişkin iddialara , Başbakan Sebastian Kurz ile düzenlediği basın toplantısında, iddiaların aydınlatılması için Alman hükümetine çağrıda bulundu.

 

ABD’ Dinlemişti

Geçtiğimiz yıl, başkent Viyana’da 11 Milyon Euro’ya satılan bir villa ile tekrar gündeme gelen dinleme iddiaları, Avusturya’nın çeşitli ülkeler tarafından dinlendiğini gösteriyor. Satılan villa, Amerika Birleşik devletleri mülkü olarak kayıtlarda yer alıyordu.

ABD bu villayı büyükelçilik bünyesinde, Avusturya’yı dinlemek için kullanmış, Avusturya’nın bunu fark etmesi üzerine villa 11 Milyon Euro’ya satılmıştı.

 

Dost Ülke Bunu Yapar mı?

Şimdi Avusturya, en yakın müttefiki olan Almanya tarafından dinlendiğinin şokunu yaşıyor.

İddialara göre Almanya, uluslararası firmaları, İslami kuruluşlar ve silah tüccarlarını takip ettiği söylenmekte.

Başbakan Kurz, Almanya’nın 2014 yılında da Avusturya’yı dinlediğinden şüphe edildiğini ama Almanya’nın bu konuda işbirliği yapmadığı için, olayın aydınlatılamadığını söyledi.

İddialara göre Alman gizli servisi BDN, 1999 ile 2006 arasında toplam 2 bin telefon, faks ve mobil bağlantı ile elektronik posta adresini izledi.

Merak edilen, Alman gizli servisi Avusturya’yı hala dinliyor mu? (virgül.at)

 

foto:Profil Dergisi

 

 

Yayınlama: 17.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.