AK Uyarıyor: ‘’Çocuğunuz İnternette Oyun Mu Oynuyor?’’

Avusturya İşçi Odaları Birliği Tüketici Departmanı, 10 yaşında bir çocuğun ücretsiz diye oynadığı oyunu faturalandırması sonucu, babanın ödediği parayı geri aldı. Peki ücretsiz denilen oyunlar nasıl ücretli olabiliyor? Bu durumda telefonumuzu nasıl ayarlamalıyız?

AK Uyarıyor: ‘’Çocuğunuz İnternette Oyun Mu Oynuyor?’’

10 yaşındaki Jakob oynamak için uygulamaları kullanıyor. Brawl Stars ücretsiz oyunda, oyuncular karakterleriyle tek başına veya diğer katılımcılarla birlikte savaşır, mücevher toplar veya kasayı korur.

Ancak uygulama içi satın alımlar oyunu daha eğlenceli hale getiriyor. Jakob’un mücevherler, SKIN aşırı yükleri, seviye 25 paketleri ve benzerlerinin paraya mal olduğu hakkında hiçbir fikri yoktu. Yani 140 sipariş 22 gün içinde yükseldi.

Avusturya’da 10 yaşındaki bir çocuk, ücretsiz olduğu ileri sürülen bir *Google Play Ap g.co“ telifli oyunu oynaması sonucunda, aileye yüklü miktarda fatura geldi.

Baba, kredi kartı şirketinin açıklamasını aldığında gözlerine inanamadı. “GOOGLE * Google Play Ap g.co” dan çok sayıda borç vardı – toplam 431,50 Euro. Oğul ve baba Google destek ekibiyle iletişim kurdular. Jakob G., bu satın alımların nasıl gerçekleşebileceğine dair hiçbir fikri olmadığını açıkladı: “Babam bana oldukça kızıyor […] Şimdi babamın hesabından ne kadar para gittiğini bilmiyorum. Hiçbir şey yapmadım, gerçekten! Google Play Apps ekibi henüz bize yazmadı, hala bekliyoruz ve umarım parayı geri alırız, aksi takdirde tüm harçlığımı geri ödemek zorundayım ve bu çok kötü,”dedi.

Babası Google destek ekibine para çekme işleminin bilgisi ve onayı olmadan yapıldığını söyledi. Ayrıca “kredi kartı bilgileri […] Google’ın bilgisi olmadan saklanmış olabileceğini” belirtti. Ayrıca, ne bir güvenlik kodu ne de etkinleştirdiği 3D Secure işleminin satın almalar için kullanılmadığını kaydetti.

İşçi Odaları AK’nın müdahalesinden sonra, Bay G. tüm parasını geri aldı

Google destek ekibinden Bay G. şu geri bildirimi aldı: “Uzmanlarımız temelde davayı kontrol ettiler. Ne yazık ki, yönergelerimiz bu durumda geri ödeme yapmaz. ” Sonra bankası ile temasa geçti – ayrıca başarısız oldu. Sonunda, G. G. AK tüketici tavsiyesinde yardım aradı. AK, oyun üreticisine onun için yazdı ve şirkete yasal durumu başarılı bir şekilde açıkladı.

AK’nin müdahalesinden sonra, Bay G. tüm parasını geri aldı.

Uygulama içi satın alma işlemlerinin risklerini nasıl sınırlandıracağınıza ilişkin ipuçları

Cep telefonları veya tabletler için birçok oyun uygulaması ücretsiz olarak indirilebilir – sadece oyun sırasında sunulan ek işlevler satın alındığında heyecanlanırlar.

Dikkat, sözde uygulama içi satın alımlar bir maliyet tuzağı haline gelebilir.

İşletim sistemine bağlı olarak, “uygulama içi” satın alma işlemleri için engelleri ayarlamak üzere ayarları kullanabilirsiniz:

Android cihazlarda Play Store’u açabilir ve ayarlara erişebilirsiniz. Burada “satın alma işlemleri için kimlik doğrulaması gereklidir” seçeneğini belirleyebilirsiniz. Bu, uygulama içi satın alımların yalnızca veya şifre gibi belirli bilgilerin açıklanmasından sonra her 30 dakikada bir yapılabileceği anlamına gelir.

Apple cihazları için ayarları ve “ekran saatini” çağırabilirsiniz – bunları etkinleştirmeniz gerekebilir. Daha sonra ekran süresini “kısıtlamalar” ayarlamak ve “iTunes ve App Store’dan satın alma işlemlerini” ayarlamak için kullanabilirsiniz. Artık uygulama içi satın alma işlemlerine izin vermemeyi seçebilirsiniz.

Hesabı sil: Bir oyuna “şifre” verirseniz, mümkün olduğunca hesabı kasıtlı olarak silmeniz gerekir (artık oturum açmak yerine).

Sağlayıcının hizmetlerini artık kullanmıyorsanız, sağlayıcıdan verilerinizi silmesini de isteyebilirsiniz. Sağlayıcı, silme işlemi hakkında sizi bilgilendirmeli veya isteğinize neden uymadığını açıklamalıdır./virgül

© Foto: virgül

Yayınlama: 03.01.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.