Araç İçi Sıcaklı, Çok Kısa Sürede 80 Dereceye Çıkabiliyor

Avusturya’da ÖAMTC yaptığı deneyde, yaz aylarında araç sıcaklığının çok kısa sürede ölümcül derecelere çıktığını belirtti.

Araç İçi Sıcaklı, Çok Kısa Sürede 80 Dereceye Çıkabiliyor

Yaz aylarında artan hava sıcaklıkları, güneş ışınlarının yansıma etkisiyle araçların içerisinde ölümcül dereceye varabilen sıcaklık oluşmasına neden olabiliyor.  

Avusturya’da ÖAMTC tarafından yapılan bir deneyde, yaz aylarında araç içi sıcaklığının çok kısa süre içerisinde 80 dereceye ulaştığı görüldü.  

Polis ve itfaiye yetkililerin uyarılarına rağmen, araç kullanıcıların bu hatayı devamlı yaptıkları görülmekte.  

Çok kısa süreliğine aracı terk ederek, evcil hayvan ve hatta kimi zaman küçük çocukları arabada bırakmak, ayrıca soyguna karşı önlem olsun diye camları kapatıp, kapıları kilitlemek, araçta bırakılan canlının hayati tehlike ile karşı karşıya bırakmak anlamına geliyor.  

Araç camlarının, güneş ısısını kat be kat artırarak, araç içerisine yayması ve hava yetersizliğinin olduğu düşünüldüğünde, araç birkaç dakikada yüksek düzeyde ısı seviyesine ulaşmakta.  

Yetkililer yaz aylarında, hiçbir şekilde araç içerisinde evcil hayvan ve çocukların bırakılmaması konusunda uyarıyor. ( virgül.at) 

Yayınlama: 06.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.