Aracın motor bölmesinde 32.000 kaçak sigara bulundu

Avusturya’da gümrük memurları doğu otoyolunda [A4] yaptıkları rastgele bir kontrol sırasında bir minibüste yaklaşık 32.000 kaçak sigara buldu.

Aracın motor bölmesinde 32.000 kaçak sigara bulundu

Maliye Bakanlığı’nın cumartesi günü yaptığı açıklamaya göre, Eylül ayı sonunda Aşağı Avusturya’da Bruck an der Leitha yakınlarında Bulgar plakalı bir minibüs kontrol ediliyordu. Tütün ürünleri bagajda ve motor bölmesinde, jantların altında, yiyeceklerin altında ve sürücünün sırt çantasında gizlenmişti.

Minibüs Macaristan’dan Viyana istikametine doğru seyahat etmekteydi. Bulgaristan vatandaşı olan sürücü, polislere Belçika’ya yiyecek götürmek istediğini söyledi. Kendisine sorulduğunda sadece 200 sigara taşıdığını söylemiştir. Ancak daha yakından incelendiğinde çok daha büyük bir buluntu ortaya çıktı. Perakende değeri 7,500 Euro’dan fazlaydı.

Adam bir tercüman yardımıyla sorgulandı. Sigaraları Belçika’da satmayı planladığını itiraf etti. Tütün ürünlerine el konuldu, 1.000 Euro tutarında teminat depozitosu alındı ve cezai işlem başlatıldı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 07.10.2023
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.