Avusturya, Almanya’nın reddettiği göçmenleri kabul etmiyor

Avusturya, Almanya’nın reddettiği göçmenleri kabul etmiyor

Avusturya İçişleri Bakanı Gerhard Karner [ÖVP] Pazartesi günü Bild gazetesine verdiği demeçte, “Avusturya, Almanya’dan reddedilen kişileri kabul etmeyecek” dedi.

Muhafazakâr Halk Partisi ÖVP siyasetçisi, “Yasal olarak herhangi bir hareket alanı yok. Mevcut yasa bu. Bu nedenle Federal Polis Müdürüne herhangi bir devralma yapmaması talimatını verdim” dedi.

2015’ten beri Almanya’nın Avusturya ile sınır kontrolleri

Hükümet çevrelerine göre, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser daha önce tüm Almanya kara sınırlarında geçici AB iç sınır kontrolleri emrini vereceğini açıklamıştı. Düzensiz göçün daha da azaltılması için bu gereklidir dedi. Uygulamada bu, Almanya’nın Danimarka, Hollanda, Belçika, Lüksemburg ve Fransa ile olan batı ve kuzey sınırlarında kontrollerin uygulamaya konması anlamına geliyor. Almanya, geçen yıldan bu yana Polonya, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre sınırlarında, 2015’ten bu yana da Avusturya sınırında sabit kontroller gerçekleştiriyor.

İnsanların Almanya’ya girmelerine izin verilmezse ve Avusturya tarafından geri kabul edilmezse sınır bölgesinde mahsur kalacakları da bir sorun olarak iki ülkenin başlıca çözmesi gereken siyasi durum olarak değerlendiriliyor. | ©DerVirgül

 

Yayınlama: 09.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.