Avusturya Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı Binasına İsrail Bayrağı Çekti

Avusturya Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı’na, İsrail ile dayanışma içerisinde olduğunu göstermek için, İsrail bayrağı çekti. Avusturya’nın tarafsızlık ilkesi yok mu sayılıyor?

Avusturya Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı Binasına İsrail Bayrağı Çekti

İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar  devam ederken, Avusturya Hükümeti, Avusturya’nı “tarafsızlık ilkesine” aykırı olarak  İsrail ile dayanışma içerisinde olduğunu söyledi.

Federal Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı Cuma günü İsrail bayrağını dayanışma sembolü olarak astı.   

Federal Başbakan Sebastian Kurz (ÖVP), Gazze Şeridi’nden İsrail’e yönelik saldırıları “mümkün olan en güçlü şekilde” kınadı.  

İsrail, “bu saldırılara karşı meşru müdafaa hakkına” sahiptir diyen Kurz, “Yükselen bayraklar, İsrail’deki hava saldırısı sığınaklarında her gün sığınaklara sığınmak zorunda kalan kadın, çocuk ve erkeklerle dayanışma işaretidir.” Dedi.

Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg (ÖVP) ise, “Şimdiye kadar Hamas’ın ve Gazzeli diğer terörist grupların İsrail’e attığı binden fazla roketin” haklı bir gerekçesi olmadığını vurgulayarak şöyle devam etti: “İsrail güvenliğinin arkasında kararlı bir şekilde duruyoruz. İsrail’de Yahudi ve Arap vatandaşlara yönelik saldırılar derhal durdurulmalı. Saldırılar hiçbir şekilde haklı gösterilemez. Avusturya İsrail’i tam olarak destekliyor ve İsrail bayrağı bunun bir işareti olarak evimizde dalgalanıyor. “
 

Türkiye-Yunanistan Anlaşmazlığında da Açık Taraf Olmuştu

Avusturya geçtiğimiz yıl, Türkiye ile Yunanistan arasında gelişen mülteci ve Ak Deniz’de arama yapma çalışmalarından doğan anlaşmazlıkta, Yunanistan’ın yanında yer almıştı. 

Bu durumu eleştiren ana muhalefet partisi SPÖ, Avusturya’nın tarafsızlık ilkesinin çiğnendiğini belirtmişti.|DerVirgül

Yayınlama: 14.05.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.