Avusturya Basınında Türkiye Seçimleri

”Erdoğan’ın babası çok sert bir kişiydi , küçük Erdoğan’ı ayaklarından asarak cezalandırırdı.” Avusturya basınında yer alan Türkiye seçimleri haberlerini sizler için derledik.

Avusturya Basınında Türkiye Seçimleri

Türkiye, cumhurbaşkanını ve 27. dönem parlamentosunu belirlemek üzere sandık başında. 56 milyon 322 bin 632 seçmen, 08.00-17.00 saatleri arasında 180 bin 65 sandıkta oy kullanacak.

Avusturya basını, Türkiye seçimlerine kayıtsız kalmayarak seçim haberlerini verdi.

Avusturya medyasının önde gelen gazetelerinin, internet sayfalarından konu ile ilgili haberlerini sizler için derledik.

 

Kurier

‘’Istanbul: Auch Erdoğans Trutzburg wankt’’ Başlığıyla verdiği haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocukluğunun geçtiği İstanbul Kasımpaşa semtinde yaptığı röportajlara yer verdi.

Kasımpaşa’da yaşayan insanların Erdoğan’a inandıklarını söyleyen gazete, kaybetme şüphesinin de olduğunu vurgulamış.

Erdoğan’ın babasının çok sert bir kişi olduğundan yola çıkarak, küçük Erdoğan’ı babasının ayaklarından asarak cezalandırdığına yer vermiş.

 

Die Presse

‘’AKP-Anhänger: Der starke Führer und seine Wähler’’ Başlığıyla haberi veren gazete, ‘’Güçlü lider ve seçmenleri diyerek, Erdoğan’ın pek çok Türk için, Kemalist geleneği bozan ve otoriter bir aile babasını temsil ettiğini yazdı.

 

Der Standard

‘’Erdoğans Herausforderer warnt vor Wahlbetrug in der Türkei’’ Başlığıyla haberi giren gazete, CHP Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin sandıklara sahip çıkılması noktasında yaptığı konuşmalara yer veriyor. İlk bir seçimin merkezinde olan İnce’nin gergin olduğunu vurguluyor. Erdoğan’a meydan okuyan, Türkiye’de oy sahtekarlığına karşı uyardı!

 

Kronen Zeitung

‘’Erdogan: „Nehmt alle Freunde mit zu den Urnen!“  Erdoğan: Tüm arkadaşları sandığa götür, başlığı atan gazete, bu seçimlerde rakibinin Erdoğan’ı zorlayacağına yer vererek, Erdoğan’ın bütün kadrolardan sandık başına gitmelerini istediğini yazdı. CHP Adayı İnce’nin İstanbul mitingine de değinerek, İnce’nin İstanbul mitingine 5 Milyon insanın katıldığını söylediğine yer verdi.

 

 

Heute

‘’Verhelfen Austro-Türken Erdogan zum Sieg?’’ Avusturyalı Türkler, Erdoğan’ın zaferine yardım edecek mi? Başlığı atan gazete, Oy vermek için yaklaşık 60 Milyon seçmenin sandığa gittiğini belirtti.

Gazete yurt dışı oylarının önemine değinerek, Avusturya’da yaşayan Türkiye göçmenlerinin büyük çoğunluğunu Erdoğan’ı desteklediğine yer veriyor.

Gazete ayrıca internet sayfasında, Avusturya Devlet Kanalı ORF’nin Türkiye bağlantılarını canlı veriyor.

Österreich

‘’Erste Unregelmäßigkeiten bei Türkei-Wahl’’ Türkiye seçimlerinde ilk usulsüzlükler başlığıyla haberi veren gazete, Türkiye yine Erdoğan’ı cumhurbaşkanı olarak seçerse, daha önce hiç olmadığı kadar çok güce sahip olacağını iddia etti.

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için çok önemli bir gün olduğuna değinen gazete, Erdoğan seçimleri kazanırsa, başkanlık sistemine doğru nihai ve kararlı adım atacağını yazdı.(virgül.at)

 

 

 

Yayınlama: 24.06.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.