Avusturya | Büyük baskında yasadışı Nazi ticareti açığa çıktı

Avusturya | Büyük baskında yasadışı Nazi ticareti açığa çıktı

Avusturya Devlet Güvenlik Servisi, Europol ile birlikte geniş çaplı bir operasyonla, Nazi sembollerinin yasa dışı ticaretini gerçekleştirdiği söylenen aşırı sağcı bir ağı ortaya çıkardı. Ülke çapında yapılan ev aramalarında Hitler’in resimleri, üniformalar, silahlar ve veri depolama cihazları ele geçirildi.

Avusturya’da Devlet Güvenlik Servisi tarafından koordine edilen bir operasyonun parçası olarak, Nazi hatıralarının yasa dışı ticaretini yaptığından şüphelenilen aşırı sağcı bir ağ Çarşamba günü dağıtıldı. İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, dokuz federal eyalette toplam 20 kişi hakkında resmi işlem yapıldı. Europol’den de destek geldi. Soruşturma henüz tamamlanmadı.

Devlet Güvenlik ve İstihbarat Müdürlüğü (DSN) öncülüğünde “aşırı sağcılığa karşı önemli bir sinyal” verildiği açıklandı. Aşırı sağcılıkla ilgili diğer soruşturma davalarında da resmi işlemler yapıldı. Yüzlerce Nazi eşyasının yanı sıra çeşitli silahlar ve veri taşıyıcılara da el konuldu. Eylemden önce, Anayasayı Koruma Dairesi çalışanları, özellikle de Devlet Koruma ve Aşırıcılıkla Mücadele Devlet Dairesi (LSE) Aşağı Avusturya çalışanları tarafından yapılan titiz soruşturmalar gerçekleştirildi.

Olaya karışan 15 kişinin, bir anlık mesajlaşma servisi aracılığıyla Nazi hatıralarının yasa dışı ticaretini yaptıklarından ve dolayısıyla Yasak Yasası kapsamında kendilerini yeniden etkinleştirdiklerinden şüpheleniliyor. Önemli miktarda veri depolama ortamının yanı sıra birkaç yüz Nazi hatıra eşyası, çeşitli silahlar ve veri depolama ortamının yanı sıra bakanlığa göre “Nazi müzesi” olarak tanımlanabilecek bir koleksiyon da ele geçirildi. Nazi sembol eşyaları arasında çeşitli rozetler, hançerler, üniformalar, miğferler, koruyucu maskeler, bayraklar ve madalyaların yanı sıra uzun silahlar, kesici ve bıçaklayıcı silahlar ve yasaklı muştalar da yer alıyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 27.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.