Avusturya çapında aşırı sağa karşı polis operasyonu

Avusturya çapında aşırı sağa karşı polis operasyonu

Polis operasyonu sırasında, aşırı sağcı semboller taşıyan giysiler gibi çok sayıda Nazi objesi ve “önemli miktarda” veri taşıyıcısı ele geçirildi. Vorarlberg’de savcılığın emriyle bir kişi tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı’nın salı günü yaptığı açıklamaya göre, Devlet Güvenlik ve İstihbarat Müdürlüğü (DSN) tarafından koordine edilen “Ortak Eylem Günü” kapsamında 27 Haziran’da Salzburg dışındaki tüm eyaletlerde ev aramaları gerçekleştirildi. Amaç aşırı sağcı yapıları dağıtmak. Şüpheliler ağırlıklı olarak erkeklerden oluşmaktadır.

Aşırı sağcılık alanındaki faaliyetler genel olarak artış gösteriyor

Aşırılık yanlısı ve şiddet yanlısı kişilerin yanı sıra aşırı sağcı nefret propagandası yapan kişilere de odaklanılmıştır. Operasyon kapsamında aynı anda çok sayıda bina incelenmiş ve bir kişi tutuklandı. On beş kişi soruşturma altında. Bu operasyondan önce Anayasayı Koruma Dairesi tarafından kapsamlı soruşturmalar yürütülmüş ve bu da çeşitli savcıların evlerde arama emri vermesini sağlamıştır. Deliller şu anda incelenmekte ve adli olarak analiz edilmektedir.

Basın açıklamasına göre, aşırı sağcı faaliyetler genel olarak yükselişte ve aşırı sağcı motivasyonlu eylemler ve uzun vadeli derin radikalleşme riski sürekli artıyor. Adalet Bakanı Alma Zadić (Yeşiller) de “Avusturya’daki aşırı sağcı çevre hala mükemmel bir şekilde ağ oluşturmuş ve organize olmuş durumda” dedi. İçişleri Bakanı Gerhard Karner (ÖVP) ise operasyonların “Anayasayı Koruma Dairemizin her türlü aşırıcılığa karşı profesyonel ve aktif bir şekilde harekete geçtiğini gösterdiğini” söyledi.| ©DerVirgül

Yayınlama: 02.07.2024
Düzenleme: 02.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.