Avusturya devleti 2.000 Euro’ya kadar tamir yardımı yapıyor

Avusturya devleti 2.000 Euro’ya kadar tamir yardımı yapıyor

Avusturya hükümeti bazı mesleklerin desteklenmesi amacıyla, ilgili meslek çalışanlarının emek gücü karşılığı 2.000 Euro’ya kadar ödeneceğini duyurdu.

Bugün Pazartesi’den itibaren “usta bonusuna” [Handwerkerbonus] başvurmak mümkün [web sitesi için buraya tıklayın]. Saat 14.00’te Şansölye Karl Nehammer ve Çalışma Bakanı Martin Kocher ayrıntıları sunacaklar.

Sübvansiyon ne kadar?

Kim alabilir?

Peki bonus ne zaman talep edilebilir?

Zanaatkar bonusu nedir?

İşte yanıtları:

Usta veya zanaatkâr ikramiyesi, zanaat hizmetlerine yönelik mali bir sübvansiyondur.

Avusturya’da uygun ticaret lisansına ve şube veya merkeze sahip profesyonel ustaların çalışmaları desteklenmektedir. Buna özel olarak kullanılan yaşam alanlarının yenilenmesi ve modernizasyonunun yanı sıra ilaveler ve yeni binalar da dahildir.

Hangi zanaat hizmetleri destekleniyor?

Uygun zanaat hizmetleri şunları içerir:

• Çatıların, cephelerin yenilenmesi, boya işleri

• Sıhhi tesisat işleri

• Pencerelerin değiştirilmesi

• Kurulumlar [örn.: sıhhi tesisat, ısıtma, klima vb.]

• Marangozluk işleri [örn.: mutfak tesisatı, gömme dolaplar, merdiven korkulukları vb.]

• Asfaltlama işi

Zanaatkar bonusu ne kadar yüksek?

Sübvansiyon, zanaat işinin maliyetinin yüzde 20’si kadardır. 2024 yılı için maksimum finansman tutarı 2.000 Euro, 2025 yılı için kişi ve konut başına maksimum 1.500 Euro’dur.

Yalnızca saf iş performansına ilişkin maliyetler destekleniyor. Bunlar en az 500 euro olmalı. Seyahat masrafları veya malzeme masrafları finansman için uygun değildir. Herhangi bir indirim veya nakit indiriminin de gönderilen faturadan zaten düşülmüş olması gerekir.

Bonusu kimler talep edebilir?

Plan, bir zanaat işletmesini iş yapmak üzere görevlendiren her yetişkinin, finansman için yılda bir kez başvuruda bulunabilmesini içeriyor. Müşterinin konutun sahibi veya kiracısı olması önemli değildir.

Zanaat hizmetinin 1 Mart 2024 tarihinden itibaren sağlanmış olması gerekir.

Ne için kullanılır?

Federal hükümet, 2024 ve 2025 yıllarında zanaatkarlara ikramiye olarak toplam 300 milyon euro ayırmayı planlıyor. Bu şekilde yaşam alanı alımı ve yenileme çalışmaları için bir teşvik sunmak ve yerel zanaat işletmelerini güçlendirmek istiyor.

Usta ikramiyesi, şirketlere sağlanan ekonomik desteğin yanı sıra, aynı zamanda yasadışı çalışmayı da engellemeyi amaçlıyor. Başvuru yapabilmek için zanaat hizmetine ait faturanın ibraz edilmesi gerekmektedir.

Usta bonusu ne zaman uygulanır?

Bonus geriye dönük olarak uygulanacaktır. Bu, 1 Mart 2024 ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen hizmetleri için teşvike başvurulabileceği anlamına geliyor.

Burgenland eyaleti, 1 Nisan’dan bu yana, Burgenland şirketlerinin sağladığı hizmetler için 10 Ocak 2025’e kadar başvurulabilen Avusturya çapındaki bonusun yanı sıra kendi usta bonusuna da sahip. Masrafların yüzde 25’i, hane başına 10.000 Euro üst sınırıyla finanse ediliyor.| ©DerVirgül

Yayınlama: 15.07.2024
Düzenleme: 15.07.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.