Avusturya Giriş Kuralları Değişiyor

Avusturya giriş kurallarını 1 Temmuz’dan itibaren değiştiriyor. Türkiye’den dönüşlerde tek doz aşı şartı değiştirildi.

Avusturya Giriş Kuralları Değişiyor

Düşük epidemiyolojik riske sahip ülkelerden giriş yaparken, sadece orada kaldığınızı kanıtlamanız yeterlidir.

Avrupa Yeşil Pasaportunun yürürlüğe gireceği 1 Temmuz’dan itibaren Avusturya için de yeni bir giriş yönetmeliği geçerli olacak. 

Düşük epidemiyolojik riske sahip ülkelerden gelen kişiler, orada yalnızca son on gün içinde kaldıklarına dair güvenilir kanıtlar sunmak zorunda.  

Bu kanıtın bulunmaması durumunda Cuma akşamı geç saatlerde yayınlanan yönetmeliğe göre 24 saat içinde Covid testi yapılması gerekiyor.

Kalışın nasıl doğrulanabileceği, bireysel özel koşullarına bağlı olacak.   

Örneğin, Sağlık Bakanlığı’na göre uçuş veya otel rezervasyon onayları ve tarihleri geçerli sayılacak. 

Korona Virüsünün Varyantlarının  Görüldüğü Ülkelerden Giriş Daha Zor Hale Getirildi

Büyük Britanya, Brezilya, Hindistan veya Güney Afrika gibi virüs çeşidi bölgelerinden giriş genellikle yasak.   

Ancak Avusturyalılar, AB ve AEA vatandaşları burada hariç tutulmuştur.  

Riskli ülkelerden giriş yaparken mutlaka Covid testi sonucu negatif çıkmalı, kayıt olmalı ve hemen on günlük karantinaya girmelisiniz. 

En erken beşinci gün negatif bir test ile karantinayı sonlandırabilirsiniz.  

Karantina yükümlülüğü, profesyonel amaçlı geziler ve özellikle kültür ve spor alanında, örneğin denetçiler ve eğitmenler için Avusturya’nın çıkarlarına yönelik geziler için geçerli değildir.

Düşük Riskli Ülkeler

Sağlık Bakanlığı düşük riskli ülkeleri listeledi. 

Arnavutluk, Andora, Avustralya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Almanya, Estonya, Finlandiya, Fransa, Lihtenştayn Prensliği, Yunanistan, Hong Kong, İrlanda, İzlanda, İsrail, İtalya, Japonya , Hırvatistan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Makao, Malta, Monako, Yeni Zelanda, Hollanda, Kuzey Makedonya, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, San Marino, Suudi Arabistan, Sırbistan, Singapur, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre , Güney Kore, Tayvan , Tayland, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Vatikan, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam ve Kıbrıs.

Düşük epidemiyolojik riske sahip ülkelerden girişler için kayıt gerekliliği ve karantina yoktur, ancak bu tür ülkelerden veya bölgelerden giriş yapan kişilerin yine de düşük epidemiyolojik risk (3-G kuralı) taşıdığına dair kanıt sağlamaları gerekir. 

Kanıt yoksa, kayıt yapılmalı ve hemen, ancak her durumda girişten sonraki 24 saat içinde bir test yapılmalıdır.

Türkiye’den Gelenler

Diğer tüm devletler için aşı kanıtı, PCR, antijen veya antikor testi (90 gün) veya 180 gün içerisinde korona hastalığını atlattığına dair kanıtı sunmaya devam edecek ve kayıt ve karantina zorunlu olacak. 

Tam aşılı kişiler için (iki defa aşı olanlar), gerekli son aşı dozundan 14 gün sonra kayıt veya karantina zorunluluğu yoktur.

Bu aynı zamanda, yanlarında tam aşılı bir yetişkin bulunan on iki yaşından küçükler için de geçerlidir.

Yeni yönetmeliğe göre Türkiye yukarıda belirtilen düşük riskli ülkeler arasında yer almadığından, Türkiye’den gelen tam aşılı (İki aşı) kişiler, gerekli son aşı dozundan 14 gün sonra girişlerinde kayıt veya karantina zorunluluğu yoktur. 

Bu aynı zamanda, yanlarında tam aşılı bir yetişkin bulunan 12 yaşından küçükler için de geçerlidir.

Türkiye’den gelen ve iki defa aşı olmayan, Avusturya vatandaşları veya Avusturya’da oturum izni olan vatandaşlar ve onlarla aynı evde yaşayan kişiler, ancak negatif PCR testi, kayıt ve zorunlu karantina ile girebilirler.

12 yaşına kadar olan reşit olmayanlar için, gözetiminde seyahat ettikleri yetişkinlerle aynı şartlar geçerlidir.  

Yani yetişkinin karantinası sona ermiş sayılırsa, bu çocuklar için de geçerlidir.  On iki yaşına kadar reşit olmayanlar için zorunlu test yoktur. 

Bunun yanında, 180 günden daha önce olmamak kaydıyla, Korona hastalığını geçirmiş ve iyileşmiş kişilerin, bunu kanıtladıkları durumda karantinaya maruz kalmayacaklar. 

Kayıt zorunluluğuda devam etmekte. 

Ayrıca,180 gün içerisinde Korona hastalığını geçirmiş ve bir doz aşı vurulmuş kişiler, tam aşılanmış sayılmaktadır. 

Öte yandan, Johnson & Johnson aşısı tek doz özelliği ile diğerlerinden farklı olmasından dolayı, bu aşının olunması durumunda Avusturya bu aşıyı tam aşı olarak kabul etmekte. 

Yönetmelik 31 Ağustos 2021’de sona erecek. | DerVirgül 

Yayınlama: 26.06.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.