Avusturya Hükümetinin İşçi Korkusu

Avusturya 12 saat iş günü yasasının uygulama tarihini 1 Ocak 2019 dan ,Eylül 2018’ aldı.

Avusturya Hükümetinin İşçi Korkusu

Avusturya Federal Hükümeti,  planlanandan daha önce, Maksimum çalışma süresinin günde 12 saat veya haftada 60 saat uzatılmasına izin veren yeni çalışma süresi yasasını daha erken hayata geçirilmesini  istiyor. 

Başlangıçta, Perşembe günü Ulusal Konsey tarafından kabul edilecek olan yeni çalışma zamanı Yasası, 1 Ocak 2019 tarihinde kabul edilecekti. 

1 Eylül 2018

ÖVP ve FPÖ, Perşembe günü erken saatlerde uygulanacak bir değişiklik ile uygulanacak olan bu projeyi doğruladı. 

Yasanın şaşırtıcı bir şekilde erkene alınmasının nedeni, “çok fazla belirsizlik ve yanlış bilgi” sağlandığı, yasanın yanlış anlaşıldığı olarak adlandırıldı.

 Hükümet,  “Netlik ve güvenlik yaratmak için, çalışma süresinin esnekliği 1.9.2018 itibariyle yürürlüğe girecektir. İşçiler için hiçbir şey değişmeyecek. Çalışanlar isterse, daha fazla çalışabilirler ve tam ek ücretlerde daha fazla para kazanabilirler veya daha fazla boş zaman bloğu kullanabilirler ” açıklamasında bulundu. 

Peki Hükümet Neden Plan Değiştirdi?

Son Bahar Sıcak Geçecek!

Sendika ve çalışma odası, 12 saat iş günü yasasını şiddetle eleştirmiş ve hükümeti Sanayiciler  lehine işçileri aşağılamakla suçlamıştı. 

ÖGB hafta sonu ilk büyük gösteri çağrısında bulunarak 100 bin kişiyi sokağa çıkartıp, hükümete sıcak bir sonbahar ve işverenlere sert toplu pazarlık mesajı vermişti. 

ÖVP ve FPÖ şimdi yasanın hızlı bir şekilde uygulanması ile bunu önlemek istiyor gibi görünüyor.(virgül.at)

 

Yayınlama: 05.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.