Avusturya İstihbaratı: Bazı Dernekler İhbarcı

Avusturya Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Dairesi (BVT) 2017 yılı raporunda, Ankara yönetimine yakın olan Türkiye kökenli derneklerin, karşıt görüşleri ihbar ettiğine yer verdi.

Avusturya İstihbaratı: Bazı Dernekler İhbarcı

Avusturya Anayasayı Koruma ve Terörle Mücadele Dairesi (BVT) 2017 yılı Anayasayı Koruma Raporunda, Türkiye mevcut iktidarının Avusturya’da yürüttüğü faaliyetlere de yer verildi.

İstihbarat raporunda, Ankara’nın Avusturya’da faaliyet gösteren kendi yandaş dernek ve kurumlarından, iktidarın karşısında olan kimselerin isimlerinin istendiği yer aldı.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan rapora göre, Türkiye mevcut iktidarının, Avusturya’da yaşayan Türkiye göçmenlerinin sosyolojik ve siyasal yapısını etkilemeye çalıştığını ve karşıt görüşte olanların ise ispiyonlanmasını istediğine yer verildi.

İhbar edilen isimlerin, Türkiye ziyaretlerinde haklarında işlemlerin yapılabileceği vurgulandı.

Anayasayı Koruma Raporu’nda, Türkiye kökenli derneklerin entegrasyonun önünde engel teşkil ettiği ve paralel toplumların oluşmasının önünü açtığı belirtildi.  

Anayasayı Koruma Dairesi’ne göre, Türkiye bağlantılı bu kuruluşların etki alanı ve şeklinin, Avusturya yasalarına göre cezai yaptırımların uygulanmasına neden olacak kadar geniş kapsamlı olduğu vurgulandı.

Virgül.at’nin ulaştığı bilgilere göre, Avusturya istihbaratı verilerinde, Avusturya’da faaliyet gösteren Türkiye’den özel olarak gelen ajan yok.

Bilgi kaynağımıza göre, özel bir istihbaratçıya gerek kalmadığı, sıradan insanların gönüllü olarak ispiyonculuk yaptığını iddia etti. (virgül.at)

Yayınlama: 03.07.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.