Avusturya | Korona Salgını Özellikle Fakirleri Vuruyor
Avusturya’da ekonomik olarak durumu en zayıf kesim özellikle Korona Pandemisinden etkileniyor. Sorunlar sadece ekonomik değil psikolojik olarak da artıyor. Siyasi sistem sorumlu tutuluyor.
Avusturya nüfusunun ekonomik açıdan en zayıf üçte birlik kesiminin çoğunluğu için durum korona salgını nedeniyle daha da kötüleşti.
(Demokratie-Monitors von SORA) SORA Demokrasi Monitörü tarafından yapılan araştırmaya göre, bu grubun yaklaşık üçte ikisi (yüzde 64) daha az paraya sahipken, yarısından fazlasın da (yüzde 53) zihinsel stres arttı.
SORA Enstitüsü genel müdürü Günther Ogris, “Sorun, insanların kendilerine daha kötü muamele edildiğini hissetmeleridir” dedi. Bu, örneğin, kişinin kendi hayatının büyük ölçüde başkaları tarafından belirlenip belirlenmediği sorusuyla görülebilir.
Kişinin kendi hayatının büyük ölçüde başkaları tarafından belirlenip belirlenmediği sorusuna, yüzde 49’u, hayatlarının başkaları tarafından belirlendiğine inandığı görüldü.
Demokrasiye Güven Düşüyor
Ekonomik açıdan daha güçlü ve zayıf insanlar arasındaki farklar, korona salgınının etkileri söz konusu olduğunda özellikle güçlüdür.
Üst (zengin) üçte birlik kesimde sadece yüzde 19 yaşam planlaması konusunda endişe duyarken, orta üçte birlik kesimde yüzde 38 ve alt (Fakir) üçte birlik kesimde yüzde 60.
Çalışmanın proje lideri Martina Zandonella’nın açıkladığı gibi, bundan bir bağlantı kurulabilir.
“Mali veya psikolojik durum kötüleşirse, demokrasiye olan güven düşer,” dedi.
Genel olarak, Avusturya’daki siyasi sisteme olan güven, İbiza skandalından sonra toparlandı, 2019’da yalnızca yüzde 51’i siyasete güveniyordu, bu yıl bu oran yüzde 66 çıkmıştı.
Ancak insanların ekonomik koşullarının kötüleşmesi, siyasete olan güveninde azaldığına işaret etmekte.
“İkinci Sınıf İnsanlar”
Çünkü şu anda ekonomik olarak en zayıf üçte birinin yüzde 73’ü ikinci sınıf insan muamelesi gördüğünü düşünüyor.
Bu, katılım olasılığının sübjektif olarak azalması ve eğitime, işe veya konuta erişimde zaten yaşanan ayrımcılık ile ilgilidir.
Zandonella, “Daha fakir ve daha az eğitimli insanlar demokraside devalüe ediliyor ” dedi, ancak bu temelde demokratik fikirlerle çelişiyor diye de ekledi.|virgül
© Bild: virgül