Avusturya Macaristan-Sırbistan sınırına daha fazla polis gönderiyor

Avusturya Macaristan-Sırbistan sınırına daha fazla polis gönderiyor

İçişleri Bakanlığı, sınır güvenliğinin sağlanmasında Macar meslektaşlarına destek olmak üzere Perşembe günü Macaristan-Sırbistan sınırına 20 polis memuru daha gönderdi.

İçişleri Bakanlığı’na göre Avusturya bu şekilde “sınır ötesi suçlarla mücadeleye önemli bir katkıda” bulunuyor. Personel desteğinin yanı sıra yeni araçlar ve termal kameralarla teknik donanım da arttırıldı.

100’den fazla polis memuru

İçişleri Bakanı Gerhard Karner (ÖVP), Avusturyalı polis memurlarının Macaristan-Sırbistan sınırına konuşlandırılmasının “sınırlarımızın rahatlamasına yol açan önlemler paketinin bir parçası olduğunu açıkladı. Avusturya’dan toplam 140 polis memuru şu anda yasadışı göç ve kaçakçılarla mücadele etmek üzere Batı Balkanlar’daki çeşitli ülkelerde görev yapıyor.

Sınırdaki polis memurları

2020’de bir anlaşmaya varılmasından bu yana Avusturya, Macaristan-Sırbistan sınırına defalarca polis memuru konuşlandırdı. O dönemde İçişleri Bakanı olan şimdiki Federal Şansölye Karl Nehammer (ÖVP), polis memurlarının sadece Macaristan’ın sınırlarını korumakla kalmadığını, aynı zamanda Avusturya’nın güvenliğini de sağladığını açıkladı.| ©DerVirgül

Yayınlama: 19.09.2024
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.